apprenticeari car 12 cmjn

Uzun Yolculuğa Çıkmadan Nelere Dikkat Edilmeli?

30 Mart 2023 - 6 dakika

Uzun yola çıkarken önceden hazırlık yapılması gerekir. Özellikle arabayla seyahat edecekseniz, dikkat etmeniz gereken unsurlar da artış gösterir. Peki, uzun yolculuğa çıkarken nelere dikkat edilmeli? Konuyla ilgili tüm detaylar yazımızın devamında sizinle.

Araç Kontrolünü Gerçekleştirin

Araba yolculuğu yaparken, aracın kontrollerini gerçekleştirmeniz önem taşır. Motor yağı, soğutma suyu, cam suyu kontrollerinin yanı sıra; fren ve fren sistemi, rot ve balans ayarı kontrolünü de yapmalısınız. Yola çıkmadan önce yağ sızıntısını kontrol etmelisiniz. Uzun yola çıkarken araba bakımı yapmak güvenli bir yolculuk için büyük önem taşıyor. Eğer aracınızın periyodik bakım zamanı yaklaşmışsa, yola çıkmadan önce servise götürmeniz gerekebilir.

Motor soğutma suyunun kontrolü oldukça önemlidir. Motor soğutma suyunun olmaması, motor için büyük bir felaket olacaktır. Araç modeline göre motor suyu hızla azalabilir. Bu nedenle yola çıkmadan önce bu duruma dikkat edebilirsiniz.

bts ll mild friends cmjn

Resmi Belge ve Evraklarınızı Kontrol Edin

Ayrıca trafik denetimlerinin özellikle il dışında ve özel günlerde artmakta olduğunu unutmamak gerek. Bunun en büyük sebepleri arasında kazaların önüne geçmek ve güvenli bir sürüş adına önlem almak yer alır. Bu nedenle resmi evraklarınızı kontrol etmeli ve yanınızda bulundurmalısınız. Araç muayenesinin yapılmış olmasına, araç ruhsatı, ehliyet ve trafik sigortasının aracınızda bulunmasına özen göstermelisiniz. Bunlar araçta bulunması gereken zorunlu belgelerdir. Tüm bu evraklarınızın araçta olduğundan emin olduğunuzda, bürokratik olarak herhangi bir sorun yaşamadan seyahatinize çıkabilirsiniz.

em bts cardriver a27 1 cmjn

Lastiklerinizi Kontrol Edin

Arabayla uzun yola çıkarken dikkat edilmesi gerekenler denildiğinde akla en çok lastikler geliyor. Uzun yolculuklarda lastiğin durumu büyük önem taşır. Yüksek hızlarda sürüşlerde ya da ani duruşlarda lastik performansının iyi olması gerekir. Ayrıca kışın yolculuk yapacaksanız, kar lastiği kullanmalı ve gerektiğinde zincir takmalısınız. Sağlam ve güvenilir lastikler için Michelin otomobil lastikleri en iyi seçeneğiniz.

Aracın gerekli kontrolleri sağlandıktan ve gerekli işlemler yapıldıktan sonra araç artık uzun bir yolculuğa çıkmak için hazır hale gelmiş demektir. Güvenli bir şekilde seyahat edebilmek için bu aşamadan sonra diğer hazırlıklara geçebilirsiniz. Bundan sonraki tüm hazırlıklar tamamen sürüş keyfini üst seviyeye taşımak amaçlı olacaktır. Bunun için aşağıda önerdiğimiz durumlara dikkat edebilirsiniz.

leo bts audiroad b3 3 cmjn

Seyahati Eğlenceli Hale Getirin

Uzun yola çıkmak sıkıcı gibi görünse de bu durumu eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Yola özel müzik listesi hazırlayarak yolculuk şarkıları dinleyebilir, özel seyahat yastıkları kullanabilirsiniz. Ayrıca istenmeyen durumlara hazırlıklı olmak için ilk yardım setini aracınızda bulundurmalısınız.

00301169

Yolculuğa Uygun Giyinin

Uzun yola çıkarken yapılması gerekenler arasında rahat kıyafetler giyinmek de yer alır. Uzun bir süre yolda olacağınız için vücudunuzu sıkmayan, terletmeyen ve rahat hareket edebileceğiniz kıyafetler tercih etmeniz gerekiyor. Araç yolculuğu için pamuklu tişört ve bol şortlar uygun seçimler olacaktır.

2022 02 dcem mi b2c aa 4w nurt sum na nativead static na 1200x628 na 2 na

Gerekli Önlemleri Alın

Uzun yolculuklarda almanız gereken diğer bazı önlemleri sizin için aşağıda listeledik:

  • Eğer yolculuk yapacağınız araç içerisinde araç tutan biri ya da birileri varsa yol tutmasına karşı ilaç alarak istenmeyen durumları önleyebilirsiniz.
  • Araç kullanacağınız için yolculuk öncesi güzel bir uyku uyumalısınız.
  • Yolculuk öncesi yediklerinize de dikkat etmeniz önem taşıyacaktır. Ağır yiyecekler yolda uykunuzun gelmesine neden olabilir.
  • Göz yorulmasına ve yoğun ışıklara karşı yanınızda güneş gözlüğü bulundurmalısınız.
  • Eğer köpeklerle ya da kedilerle uzun araba yolculuğu yapacaksanız, sevimli dostunuzun rahatını da düşünmeniz gerekiyor. Kediler için uygun bir kafes, köpekler için uygun araba yatağı kullanabilir, sevdikleri oyuncakları yanınızda bulundurabilirsiniz.
  • Uzun yolculuklarda bol bol mola verilir. Bu nedenle mola alanlarında bozuk paraya ihtiyacınız olabilir. Yanınızda mutlaka bozuk para olmalı. Ayrıca molaları 2 saatte bir olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.