ana banner go rseli 3

Hafta Sonu Kaçamağı için Kamp Yeri Önerileri

14 Aralık 2022 - 6 dakika

Kamp yapmak, doğa ile iç içe olmayı sevenler için vazgeçilmez bir deneyim. Türkiye’de kamp alanları konusunda oldukça zengin bir ülke olarak biliniyor. Dört bir tarafı doğal güzellikler ve milli parklarla dolu olan ülkemizde herkese göre alternatif bulmak mümkün. Eğer siz de keyifli bir hafta sonu tatili düşünüyorsanız sizin için hazırladığımız yazımızı okuyabilirsiniz. Hafta sonu tatili için öneriler ve kamp yeri seçerken dikkat etmeniz gerekenler yazımızın devamında sizi bekliyor! Keyifli okumalar.

Kamp Yapmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Eğer ilk defa kamp yapacaksanız; kamp atmadan önce dikkat etmeniz gereken unsurlar olduğunu belirtmeliyiz. Kamp yapmadan önce nereye çadır atmak istediğinize karar vermeniz gerekir. Özel bir kamp yerine mi yoksa ormana mı çadır kuracaksınız? Gideceğiniz yere yakın kamp yerleri hakkında araştırma yapabilirsiniz. Şimdi gelin dikkat etmeniz gereken unsurlara birlikte göz atalım:

karavan

Kamp Yerini Belirleyin

Az önce bahsetmiş olsak da tekrar üzerinden geçelim. Kamp yapacağınız yeri belirlemek en önemli unsur. Bunun nedeni ise; alışverişte tutarlı olabilmek. Kiralık çadır kamp yerleri düşünüyorsanız oradaki imkanların neler olduğuna bakabilirsiniz. Elektrik, yemek alanı, ateş gibi seçenekleriniz varsa yanınıza alacağınız eşyaları o denli azaltabilir ve kiralık çadır kamp yerlerinde temel ihtiyaçlarınızı karşılayıp, boşa harcama yapmaktan da kaçınabilirsiniz.  

Kamp Ekipmanlarınızı Eksiksiz Hazırlayın

Kamp ekipmanlarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlayarak keyifli bir kamp tatilinin sefasını sürebilirsiniz. İşte kamp tatili için yanınıza almanız gerekenler:

  • Çadır: Çadırınızı seçerken 4 mevsimlik almaya özen gösterin. İhtiyacınızdan biraz daha büyük çadır almak da size ekstra alan kazandıracaktır. Çadır içerisinde rahatça hareket edebilmek için buna dikkat edebilirsiniz. Çadır kamp yerlerinde bu tür çadır olup olmadığını da önceden sorun.
  • Uyku Tulumu: Uyku tulumu sizi yastık, battaniye gibi öte beriden muaf tutacaktır. Her mevsime uygun bir uyku tulumu seçerek her mevsim rahat bir uykunun kapısını aralayabilirsiniz.
  • Uyku Matı: Vücut ısınızı korumak, yerle aranızdaki bağlantıyı kesmek için uyku matı kullanmanız gerekir. Günümüzde şişme matlar bulunuyor. Bu matlar sayesinde keyifli bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.
  • Aydınlatma ve Diğer Araç Gereçler: Eğer çadır kamp yerleri önerilerinden birini seçecekseniz buzdolabı, elektrik, aydınlatma olup olmadığını mutlaka sormalısınız. Yine de aydınlatma için el feneri ya da kafa feneri tercih edebilirsiniz. Bu sayede elektrik kesilmesi gibi durumlar sizi etkilemeyecektir. Eğer çadır kamp yapacağınız yerde buzdolabı yoksa soğutucu çanta kullanabilirsiniz.
2gk09809

Aracınızı Kontrol Edin

Artık kamp için hazırsınız! Sırada aracınızın bakımı var elbette. Aracınızın benzin, yağ gibi durumlarını kontrol etmeli, lastiklerinizin kalitesine önem vermelisiniz. Kışın keyifli hafta sonu etkinlik önerileri arıyorsanız kampı listenize ekleyebilir, kış lastiklerinizi arabanıza takarak güvenli bir yolculuk yapabilirsiniz.

Kamp Yeri Nasıl Seçilir?

Eğer rahat ve normale göre biraz daha konforlu bir kamp planlıyorsanız çadır ve karavan kamp yerleri arasından seçim yapabilirsiniz. Bu tür alanlarda tuvalet, buzdolabı, büfe, elektrik gibi imkanlar da olur. Ayrıca çadır almak istemiyorsanız, kamp yerlerinde çadır kiralama imkânınız da bulunur. Eğer orman içerisinde ya da deniz kıyısında kamp atmayı düşünüyorsanız tesislere yakın bölgeleri tercih etmeye özen gösterin.

4w 1015 tire michelin crossclimate camping en product in use 2 nosignature landscape

İstanbul’a Yakın Kamp Yerleri Nerelerdir?

Şimdi gelelim İstanbul’a yakın kamp yerleri önerilerine! Keyifli bir hafta sonu kaçamağı için aşağıdaki kamp alanlarından faydalanabilirsiniz:

  • İstanbul – Şile

İstanbul’a yakın kamp yapılacak yerler arayışındaysanız sizi Şile’ye alalım! Şile’de ister özel tesislerde kamp yapabilir, isterseniz ücretsiz kamp alanlarından da faydalanabilirsiniz. İstanbul kamp yerleri arasında popüler olan Şile’de, özel tesislerde kalırsanız çadır dışında karavan ve bungalov evlerde konaklama imkânınız da bulunuyor. Üstelik kendinizi denizin eşsiz maviliğe ve yeşilliğin sonsuz huzuruna da bırakabilirsiniz.

  • Kırklareli - İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı

Dünyanın en büyük longoz ormanlarından biri İğneada Longozu olarak biliniyor. Bu özelliğiyle görülmeye değer olan İğneada’da, kamp için ayrılan bir alan da mevcut. Kamp için ayrılan alan dışına kamp atmanız önerilmiyor. Bunun nedeni ise ormanın sulak ve çokça nemli olması.

  • Tekirdağ – Uçmakdere

Hafta sonu kaçamağı için Tekirdağ’ı da tercih edebilirsiniz. Üstelik güzel bir hava yakalarsanız yamaç paraşütü bile yapabilirsiniz! Uçmakdere’de ücretsiz kamp yapabilir ya da dilerseniz özel tesis içerisine konforlu kampın tadını çıkabilirsiniz. Eğer rotanızı Tekirdağ Uçmakdere’ye çevirirseniz çınar ağaçları arasında keyifli bir kamp deneyimi sizi bekliyor demektir.

4w 1015 tire michelin crossclimate camping en product in use 1 nosignature landscape
  • Kocaeli – Sardala Koyu

Kocaeli kamp yerleri arasında Sardala oldukça popüler. Kandıra ilçesi içerisinde yer alan ve eşsiz güzelliği ile ilgi çeken Sardala Koyu’nda kamp yapmanın tadı bir başka! Doğa ile iç içe, şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzakta, orman ve denizle bir arada kamp yapmaya bayılacaksınız.

  • İzmir – Karagöl Tabiat Parkı

Eğer biraz daha uzaklaşmak istiyorsanız İzmir kamp yerleri arasında popüler olan Karagöl Tabiat Parkı’na göz atabilirsiniz. Yamanlar Dağı’nda bir krater gölün çevresinde yer alan alanda doğayla baş başa bir kamp deneyiminin tadını çıkarabilirsiniz.

Sizin için hafta sonu kaçamağında kamp yapabileceğiniz birbirinden güzel kamp yerlerini derledik. Keyifle çıkacağınız yolculuk için dinleyebileceğiniz müzik önerileri için Hangi Yolda Hangi Müzik Dinlenir isimli yazımızı okuyabilirsiniz. Şimdiden keyifli yolculuklar!

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.