Çerez Politikası ve Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Beyanı

Çerez bilgileri

Michelin çerezleri nasıl kullanmaktadır?

Michelin, kişisel verilerinizi korumaya ve toplanan verilerin türleri ve kullanım şekli konusunda açık ve şeffaf bir tutum sergilemeye önem vermektedir. Michelin tarafından sağlanan Web sitemizi veya uygulamalarımızı kullandığınızda, sizi web sitemizin veya uygulamalarımızın diğer kullanıcılarından ayırmak için bazı kişisel verileriniz çerezler aracılığıyla toplanabilir. Bu belge bizim ve iş ortaklarımızın çerezleri ve benzer teknolojileri kullanma amaçlarımızı ve çerezle ilgili tercihlerinizi nasıl yönetebileceğinizi ve kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin açıklamaları içermektedir.

1. Biz kimiz ve bizimle nasıl iletişime geçebilirsiniz?

Tam ticari unvanımız Michelin Lastikleri Ticaret A.Ş.’dir (“Michelin”), internet sitemizi veya servislerimizi doğrudan kullandığınızda, 07.04.2016 tarih ve 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK” “Kanun”) uyarınca Veri Sorumlusu sıfatıyla hareket ederiz. KVKK’nın 11. Maddesi Gereği İlgili Kişi Olarak Haklarınız ve bize ulaşmak için lütfen belgenin son bölümünü inceleyiniz.

2. Kişisel Veri Sorumlusu İrtibat Kişimiz Hakkında.

Michelin’deki herkes gizliliğinizi korumayı ve gizliliğinize saygı duymayı taahhüt etmekle birlikte Şirketimizin bünyesinde kişisel verilere ilişkin bütün konularla ilgilenmesi için Kişisel Veri Sorumlusu İrtibat Kişimiz bulunmaktadır. Kişisel Veri Sorumlusu İrtibat Kişimiz ile info@tr.michelin.com adresine e-posta yollayarak iletişime geçebilirsiniz.

3. Çerez nedir? 

Çerez, internete erişim sağladığınız cihazlar hakkında bilgiler kaydeden bir yazı dosyası veya yazılım parçasıdır.  Web tarayıcınızın kontrolü altındadır ve bazen ona özgün olan rastgele bir sayı içerir.

Michelin “çerez” terimini kullandığında, bu terim, internet sitelerimizi ziyaret ederken kullandığınız cihaza (bilgisayar, tablet, akıllı telefon) erişim sağlamasına dayanan çerezleri veya benzer teknolojileri de kapsayabilir. İş ortaklarımız ve servis sağlayıcılarımız gibi üçüncü taraflar, Hizmetlerimizle bağlantılı olarak çerezleri ve benzer teknolojileri kullanabilirler.

Çerezler, geçerli oldukları süreleri boyunca, çerezlerin yayınlayıcısı olarak Michelin veya iş ortaklarına, cihazınızı, aynı yayıncıdan gelen çerezleri içeren dijital içeriğe her eriştiğinde tanıma imkanı verir.

Çerezlerden alınan bazı bilgiler sizi doğrudan veya dolaylı yoldan belirlemez ve kişisel veri niteliği taşımaz. Ancak diğer bazı bilgileriniz, sizi belirleyebilen bilgilerdir, kişisel veri niteliği taşır ve dolayısıyla veri koruma düzenlemelerine tabidir. Kişisel verilerinizin Michelin tarafından kullanımı, işlenmesi, depolanması, saklanması ve KVKK uyarınca haklarınız hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen işbu belgeyi inceleyeniz.

4. Michelin neden çerez kullanmaktadır?

Michelin, siz internet kullanıcılarına daha iyi bir servis ve deneyim sunabilmek için internet sitesini/sitelerini geliştirme yolunda daima yeni yöntemler aramaktadır. Michelin ve iş ortakları, bu sebeple, bu yazının ileriki bölümlerinde belirtileceği gibi farklı çerez çeşitleri kullanmaktadır. Bu çerezlerin bazıları (reklam çerezleri gibi), ilgili mevzuat gereği, yüklenmeden veya cihazınızda okunmadan evvel kullanıcının önceden rızasını gerektirir.

Her durumda, bu çerezlerin kontrolü sizdedir. Bu nedenle, onları reddetme, kurma veya yok etme olanağına sahipsiniz.

5. Kullandığı çerezler hakkında Michelin sizi nasıl bilgilendirir?

Michelin internet sayfasına veya uygulamasına ilk kez giriş yaptığınızda, Çerez yönetimi çözümü, sizi kullanılan çerezler hakkında gerekli bütün bilgileri veren bu sayfaya yönlendirir. İşbu çerez politikası ve kişisel verilerin işlenmesine ilişkin aydınlatma beyanı, web sitemizin alt menüsündeki "çerezler" sekmesinde bulunmaktadır.

6. Çerezler nasıl reddedilir ve/veya silinir?
 

a) Tarayıcı ayarları
Tarayıcıların çoğunluğu, çerezlerin kullanımına ilişkin rızanızı yansıtacak şekilde uyarlanabilecek ayarları aracılığıyla çerezleri kontrol etmenize izin verir. Ayrıca, tarayıcıların çoğu, size çerezleri inceleme ve silme olanağını sağlar. Tarayıcı ayarları hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen internet tarayıcınızın üreticisi tarafından sağlanan bilgilendirmeleri okuyunuz.

Çerezlerin nasıl yapılandırılacağı hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz: https://www.youronlinechoices.com/

 b) Çerez yönetimi çözümü aracılığıyla tercihlerinizi ayarlayın
Michelin, kullanıcıların, web sitelerimizde veya uygulamalarımızdaki çerezlerle ilgili rızalarını yönetmek için bir Çerez tercihi çözümü sağlamaktadır. Bu çözüm, kullanıcıların açık rızasını alma, saklama ve Michelin ve ilgili iş ortaklarına iletmeyi mümkün kılar.

Sitemize ilk kez eriştiğinizde, bilgilendirme penceresi seçiminizi yapmanızı sağlar. Onları kabul edebilir, ayarlayabilir, reddedebilir veya Çerez yönetim çözümünde bulunan tuşlara tıklayarak çerez politikamıza ulaşabilirsiniz.

 Tercihinizi global olarak veya çerez amacına göre veya iş ortağı (satıcı) kategorisine göre belirtebilirsiniz. Ayrıca, tüm iş ortaklarının gizlilik politikalarına da erişebilirsiniz.

Çerezleri kabul etmek veya reddetmekte özgürsünüz, ancak reddetmenin web sitemizde gezinmenin daha az kullanıcı dostu hale gelmesiyle ve daha az alakalı içerikle karşılaşmayla sonuçlanabileceğini unutmayınız.

Ön onayınız doğrultusunda, kişisel verileriniz çerezin amacına göre çerezlerin kullanım süresini aşmayacak şekilde ve her halükarda kanunlardan öngörülen süreler kadar ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak işlenebilecektir. Aynı şekilde eğer çerezleri kabul etmezseniz, Michelin seçiminizi hatırlar ve size Çerez yönetim çözümünü belirli bir süre boyunca sunmaz. Bu süre bittiğinde veya tutmayı tercih etmiş olduğunuz çerezleri sildiğinizde Çerez yönetim çözümü tekrar karşınıza çıkar.

İlk seçiminiz ne olursa olsun, Çerez yönetimi çözümünü https://www.michelin.com.tr/cerez-politikasi kullanarak zaman zaman onayınızı geri alabilir veya ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

7. Michelin tarafından kullanılan çerez türleri, işleme amaçları, kişisel verilerinizin toplama yöntemi ve hukuki sebebi?

Kişisel verileriniz çerezler vasıtası ile toplanabilmektedir. Çerezler farklı yöntemlerle sınıflandırılabilir. Kullanım sürelerine göre:

  • Oturum çerezleri (session cookies): Kullanıcı tarayıcısını kapattığında bu çerezler kendiliğinden silinir.
  • Kalıcı çerezler (persistent cookies): Kullanıcı oturumu kapattıktan sonra belirli bir tarihe kadar bilgisayar/cihaz içerisinde, atfedilen zamana ve internet tarayıcınızın parametrelerine göre varlığını sürdüren çerezlerdir. Çerezlere ilişkin saklama süresi çerezlerin türüne göre değişiklik göstermektedir. Çerezlere ilişkin saklama sürelerini amaçlanan sonuçla orantılı olarak belirleriz ve amaca ulaşmak için gerekli olan süre ile sınırlandırırız.  Ait oldukları alanlara (domainlere) göre:
  • Birinci taraf çerezleri (first-party cookies): Ziyaret edilen sayfanın web sunucusu tarafından ayarlanan ve aynı domaini paylaşan çerezler; bu durumda Michelin veya işleyenlerdir.
  • Üçüncü taraf çerezleri (third-party cookies): ziyaret edilen sayfanın domaininden farklı bir domain tarafından kaydedilen çerezlerdir. Üçüncü taraflarca yani, Michelin’in yetkilendirmiş olduğu iş ortakları (örneğin bir reklam ajansı) tarafından, yerleştirilirler. Bu tür çerezler kullanıldığında, üçüncü taraf iş ortakları kullandıkları çerezlerden sorumludurlar. Sizi, çerez yönetim çözümümüz vasıtasıyla bu ortakların çerez politikalarını okumaya davet ediyoruz. Tercihlerinizi ayarlamak için onların kendi çerez yönetim araçlarını da kullanabilirsiniz.

 

İşlevleri ile ilgili bu özelliklerin yanı sıra:

Çerezler çeşitli amaçlar içerebilir. Lütfen kategorilerin başlıklarının bir özneden diğerine değişebileceğini unutmayın. Daha iyi anlaşılması için, Michelin bunları aşağıdaki kategorilere göre tanımlar.

Kullanılması zorunlu çerezler
Web sitesinin işlevselliği kullanılması zorunlu çerezlerin varlığına bağlı olması nedeniyle bunlar vazgeçilmez olan çerezlerdir. Bunların devre dışı bırakılması site kullanımında büyük zorluklar yaratacaktır ve hatta sunulan servislerin kullanımının imkânsızlaşmasına neden olabilecektir.  Bu çerezlerin birçok amacı vardır. Örnek olarak bu çerezler iletişimin kurulması için terminal tanımını gerçekleştirir, istenen sırada iletilmeleri için veri “paketlerini” numaralandırır, iletme sırasındaki hataları veya veri kaybını saptar, oturum süresi boyunca sepet içeriklerini hafızada tutar, kullanıcı ara yüzünü kişiselleştirir (dil, bir servisin sunumu) ve hatta bir servis ile doğrulama yapar. Yani kısaca Websitesi çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek amacıyla işlenmektedir.

Kullanılması zorunlu çerezler ayrıca kullanıcılara ait çerez seçimlerinin hatırlamasını sağlar. Bu sayede çerez seçimleri kullanıcıya belirli bir süre boyunca tekrar sorulmaz.

  • Bu çerezler Michelin’in meşru menfaatlerine dayanmaktadır. Zorunlu çerezler site dolaşımınız için gerekli olduğundan önceden açık rızanızın alınması gerekmez. Bu çerezler ayrıca Çerez yönetim çözümümüz tarafından YÖNETİLMEZ.

 

  • İşlevsel çerezler

İşlevsel çerezler, tarama deneyiminizi geliştirmek için kullanılır. Bu çerezler kullanıcı olarak yapmış olduğunuz tercihlerin hatırlanmasına olanak sağlar (kullanıcı isminin ve son rota ayarlarının kaydedilmesi gibi) ve kişiselleştirilmiş servisler sunar. Bu çerezler sayesinde sitemize veya uygulamamıza erişim sağladığınız her seferde bazı bilgileri tekrar girmek zorunda kalmazsınız. Metin boyutu, yazı tipi veya internet sayfalarının kişiselleştirilebilir olan başka kısımları hakkında yapmış olduğunuz değişiklikleri hatırlarlar. İşlevsel çerezler Websitesi’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak amacıyla işlenmektedir.

İşlevsel çerezler internet sitemizde veya başka sitelerde size reklam göndermek için kullanılmayacaktır.Bunları kabul edebilir veya reddedebilirsiniz ancak işlevsellik çerezlerine izin vermediğiniz takdirde geçmiş servis seçimleriniz ve tercihleriniz hatırlanmayacaktır.

Bu çerezler önceden verilen açık rızanız doğrultusunda kullanılır ve kişisel verileriniz işlenir.

  • Analitik ve kitle ölçüm çerezleri

Kitle ölçüm çerezleri, web sitesi ziyaretçilerini farklı ziyaretlerinde tanımaya yardımcı olur. Bu çerezler yalnızca internet kullanıcısının kimliğini muhafaza eder (her bir çereze özgü) ve hiçbir durumda ziyaretçilere ait nominatif bilgileri toplamak için kullanılmaz. Toplanan veriler, ziyaretler (ziyaretçi ve ziyaret edilen sayfa sayısı, her ziyaretin geri dönüş sıklığı, her ziyaretin süresi ve karşılaşılan hata mesajları…) hakkında anonim olarak istatistiksel veriler vermeyi mümkün kılmaktadır. Michelin internet web sitelerinin performans artışının sağlanmasına yardımcı olurlar. Analitik çerezler iş ortakları tarafından kurulabilir ve yönetilebilir.

Bu çerezleri kabul etmek veya etmemekte özgürsünüz ama onlara izin vermediğinizde Michelin site performansını geliştirmek için daha az bilgiye sahip olacaktır.

Bu çerezler önceden verilen açık rızanız doğrultusunda kullanılır ve kişisel verileriniz işlenir.

  • Hedeflenmiş reklam çerezleri

Hedeflenmiş reklam çerezleri üçüncü tarafların, başlıca, reklam servisleri sunmasını ve bu servislerin performanslarını geliştirmesini sağlar. Bu çerezler ziyaret ettiğiniz sayfaları ve internet sitelerini hatırlayabilir, özellikle kullanıcı cihazının IP adresi gibi kişisel veriler de toplayabilir. İşlenen veriler üçüncü taraflarla paylaşılabilir.

Örneğin, reklam ajanslarının Michelin’in web sitelerine nasıl gezindiğinize göre belirlenen ilgi alanlarınıza dayalı reklamlar sunmasını sağlayan veya aynı reklamların tekrar gösterilmesini engelleyen çerezler, bu çerezler sizin açık rızanızı gerektirir. Bu durumda, sitenin ilk sayfasında bu çerezleri yükleme izninizi istemek için oldukça görünür bir şerit görünecektir.

Michelin ve Google dahil olmak üzere, üçüncü taraf sağlayıcılar, bilgi elde etmek, siteye yapılan ziyaretlere dayanarak optimizasyon sağlamak ve reklamları sunmak için hem birinci taraf hem üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır. Michelin ve bu sağlayıcılar ayrıca site ziyaretlerinin reklam izlenimlerine oranlarını tespit etmek, reklam servislerinin diğer kullanımları ve bu reklam servisleriyle reklam izlenimleri arasındaki etkileşimi belirlemek için bu iki tür çerezi kullanmaktadır. Son olarak Michelin ve bu sağlayıcılar size hedeflenmiş reklamları sunmak adına ilgi alanlarınızı ve demografik verilerinizi hatırlamak için bu iki tür çerezi kullanmaktadır.  Kısacası bu tip çerezler kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek ve pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla işlenmektedir.

Bu çerezler önceden verilen açık rızanız doğrultusunda kullanılır ve kişisel verileriniz işlenir.

  • Sosyal medyadaki paylaşma tuşları tarafından oluşturulan çerezler

Michelin, Facebook, Linkedin veya Youtube gibi sosyal ağlara gönderme yapan sosyal eklentileri (plugin) (bundan böyle “tuşlar “olarak anılacaktır) kullanmaktadır.  

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, bu tuşlar varsayılan ayar olarak devre dışıdır, yani söz konusu sosyal ağlara siz herhangi bir işlem yapmadan bir bilgi göndermezler. Bu tuşları kullanmadan önce etkinleştirmek için tıklamanız gerekir. Tuşlar siz tekrar devre dışı bırakana veya çerezlerinizi silene kadar etkin kalır. Etkinleştirildikten sonra, sistem doğrudan seçilen sosyal ağ sunucusuna bağlanır. Tuşun içeriği daha sonra doğrudan sosyal ağlardan web tarayıcınıza aktarılır, bu da onları ziyaret ettiğiniz web sitesine dahil eder.

Bir tuşu etkinleştirir etkinleştirmez, söz konusu sosyal ağ, tuşu kullansanız da kullanmasanız da veri toplayabilir. Bir sosyal ağda oturum açtıysanız, bu web sitesini ziyaretinizi kullanıcı hesabınıza bağlayabilir. Diğer Michelin web sitelerine yapılan ziyaretler, yalnızca bu sitelerdeki ilgili tuşu da etkinleştirdiyseniz bağlanacaktır.

Bir sosyal ağın üyesiyseniz ve ağa katıldığınızda ziyaretinizden toplanan verileri web sitemize  verilen bilgilerle ilişkilendirmesini istemiyorsanız, tuşları etkinleştirmeden önce söz konusu sosyal ağdan çıkış yapmanız gerekir.

Tuşlarınız aracılığıyla sosyal ağlar tarafından toplanan verilerin kapsamı üzerinde hiçbir etkimizin olmadığını lütfen unutmayınız. Veri toplamanın kapsamı ve amacı, bu verileri nasıl işleyip kullandıkları, gizliliğinizi korumak için haklar ve ayar seçenekleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen söz konusu sosyal ağlar tarafından yayınlanan veri koruma açıklamasına bakınız.

Bu çerezler önceden verilen açık rızanız doğrultusunda kullanılır ve kişisel verileriniz işlenir.

Çerezler vasıtasıyla işlenen kişisel verileriniz Michelin iş ortakları üçüncü kişiler ile paylaşılabilecektir.

KVKK’nın 11. Maddesi Gereği İlgili Kişi Olarak Haklarınız
Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi, kişisel veri sahipleri olarak yazılı bir şekilde ve kimliğinizi tespit edici belgeler ile birlikte, kullanmak istediğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren yazılı dilekçeniz ile Şirketimizin Levent Mahallesi Meltem Sk. No: 14/14 – Beşiktaş / İstanbul adresine bizzat veya iadeli taahhütlü mektupla iletmeniz halinde, talebiniz Michelin tarafından değerlendirilerek KVKK kapsamında öngörülen şekilde en geç 30 (otuz) gün içerisinde sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, Michelin’in Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

KVKK’nın “İstisnalar” başlıklı 28. maddesinde öngörülen haller saklı kalmak kaydıyla Şirketimize başvurarak kişisel verilerinizin; işlenilip işlenilmediğini öğrenme; işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme; işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme; yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme; aktarıldığı üçüncü kişilerce yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme; eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme; işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde silinmesini veya yok edilmesini isteme; yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme; münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve KVKK’na aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu KVKK kapsamında “Veri Sorumlusu” sıfatıyla bildiririz. Bilgi alma hakkınız kapsamında yukarıda belirtilenler kapsamında bilgi edinebilmek ve Michelin Lastikleri Ticaret Anonim Şirketi Veri Sahibi Başvuru Formu’na, www.michelin.com.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Michelin Lastikleri Ticaret A.Ş.

Merkez            : Levent Mahallesi Meltem Sk. No: 14/14 – Beşiktaş / İstanbul
Tel                   : 90 +212 317 52 00
Mersis No        : 0620006703200017

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.