ana banner go rseli 8

SEYAHAT PLANI YAPARKEN KULLANILABİLECEK 10 UYGULAMA

9 Haziran 2023 - 5 dakika

Seyahat etmenin keyifli bir deneyim olduğu doğru. Yine de kimilerine göre bazen zahmetli bir hal alabilir. Bunun temel nedenleri arasında; seyahat planı çıkarmak, hava durumunu kestirebilmek, doğru rotalara karar vermek veya konaklama yeri bulmak sayılabilir. Peki size bunları düşünerek zaman kaybetmenize gerek olmadığını söylesek?

Günümüzde akıllı telefonlar hemen hemen her işimizi kolaylaştırıyor. Sosyal ağlar üzerinden insanlarla iletişim kurmak kadar kolay olan seyahat uygulamaları arasında keşfe çıkarak seyahat planlamanızı kolaylıkla yapabilirsiniz. Sizin için bu yazımızda seyahat planı yaparken kullanılabilecek en iyi uygulamalar hangileridir sorusunun yanıtlarını derledik. Gelin sosyal seyahat uygulamaları nelerdir birlikte göz atalım.

SEYAHAT PLANI YAPARKEN KULLANILABİLECEK UYGULAMALAR NELERDİR?

Ulaşım ve seyahat konusunda kullanabileceğiniz pek çok uygulama bulunuyor. Çeşitli uygulamalar arasından size en fazla kolaylığı sağlayacak 10 gezi uygulaması önerisini derledik.

1. Rome2Rio

Dünya çapında seyahat hizmetleri sunan bir uygulama olan Rome2Rio, çok modlu ulaşım ve seyahat planlama uygulaması olarak biliniyor. Seyahat uygulamaları arasında popüler olan Rome2Rio uygulamasına, seyahatiniz için başlangıç ve bitiş yerlerini yazmanız gerekiyor. Ardından uygulama size rotanız için kullanabileceğiniz uçak, tren, otobüs, feribot gibi ulaşım araçlarını listeliyor. Üstelik uygulama üzerinden hem en kısa hem de en ucuz ulaşım koşullarını görebiliyorsunuz.

2. Airbnb

Seyahatlerde konaklayacak yer bulmak pek kolay olmuyor. Bunun için size yardımcı olacak seyahat uygulaması Airbnb olacaktır. Mekân sahiplerinin ev kiralamasını, seyahat edecek insanların da bu evler arasında seçim yapmasına yardımcı olan uygulama tam bir hayat kurtarıcı! Üstelik kiralamak istediğiniz evde daha önce kalanların yorumlarına bakarak güvenli bir şekilde konaklama gerçekleştirebilirsiniz. Uygulama üzerinden evlerin size neler sunduğuna da göz atabilirsiniz. Örneğin bazı evlerde havuz bulunuyor, otopark oluyor, evcil hayvan getirebiliyorsunuz. İstediğiniz özelliklere göre arama yapmanız da mümkün.

3. CityMaps2Go

Sosyal seyahat uygulamaları arasında adını duyurmuş bir başka uygulama ise CityMaps2Go. Gideceğiniz şehrin gezip görebileceğiniz noktalarını kategorilerine göre inceleme fırsatı sunan CityMaps2Go, çevrimdışıyken de kullanılabiliyor. Sadece gideceğiniz şehri belirttiğinizde rotanızın üzerinde bulunan otel, kafe, müze gibi yerleri listeli bir şekilde görebilirsiniz. Üstelik bu listeleri; değerlendirmeler sonucu puanlara göre düzenleyebilirsiniz. Bu sayede popüler noktalar hakkında da kolaylıkla fikir sahibi olabilirsiniz.

uygulama 3

4. BlaBlaCar

Eğer seyahate çıkacaksanız ve yol arkadaşına ihtiyacınız varsa yolculuk arkadaşı bulma uygulamaları arasında popülerliğini koruyan BlaBlaCar uygulamasını tercih edebilirsiniz. Dilerseniz aracınızla bir yere gidecekseniz masrafları paylaşacağınız bir yol arkadaşı da bulabilirsiniz. Otostop çekmek yerine seyahat arkadaşı bulma uygulaması olan BlaBlaCar’ı tercih ederek, güvenilir bir yol arkadaşı bulabilirsiniz.

5. Google Maps

Gezi uygulamaları arasında sıklıkla tercih edilen bir diğer uygulama ise Google Maps. Hemen hemen herkesin bildiği ve kullandığı Google Maps; seyahatlerde en büyük yardımcılarınızdan biri olacak. Uygulamanın sunduğu en önemli özelliklerden biri, haritaları çevrimdışı bir şekilde kullanabilme olanağı. Google hesabınıza giriş yaparak uygulamayı çevrimdışı kaydedebilir ve internete ihtiyacınız olmadan kullanabilirsiniz. Ayrıca Google Maps sayesinde rota planlayabilir, yönünüzü bulabilir, ulaşım konusunda bilgi alabilir, çevrenizde bulunan ATM, restoran gibi seçeneklere kolaylıkla erişebilirsiniz.

6. Wi-Fi Finder

Seyahat ederken internet bulmak her zaman kolay olmayabiliyor. Böylesi durumlar için Wi-Fi Finder uygulaması, çevrenizdeki bölgede yer alan bütün kablosuz internet ağlarını göstererek kolaylık sağlıyor. Üstelik uygulamada; diğer kullanıcıların yorum ve değerlendirmelerini görebiliyor, şifreli ağların şifrelerini öğrenebiliyorsunuz.

7. XE Currency

Yurt dışı seyahatlerinizde farklı para birimlerine hızla ayak uyduramıyor olabilirsiniz. İşte tam olarak buna özel sosyal seyahat uygulamaları bulunuyor! XE Currency kullanarak tüm para birimlerini, günlük döviz kuruna çevirerek istediğiniz birimdeki karşılığını bulabilirsiniz. Bu sayede otelde, restoranda, mağazada ya da herhangi bir yerde ödeme yaparken birim hesabıyla vakit kaybetmenize gerek kalmıyor.

uygulama 1

8. Booking

Kullanıcıların yaklaşık olarak 900.000 adet ev, otel, pansiyon gibi tesis ile buluşturan bir platform. Booking üzerinde seyahat türünüze özel konaklayacak yer seçebilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz. Ayrıca Booking, kullanıcılara dünyanın hemen hemen her yerinden farklı konaklama yeri imkânı da sağlıyor.

9. Skyscanner

En ucuza nasıl uçabilirim, diye düşünüyorsanız Skyscanner tam size göre! Farklı havayolu firmalarının uçuş fiyatlarını ve detaylarını karşılaştırma imkânı sunan uygulama, bunların yanı sıra otel bulma ve araç kiralama gibi özelliklerini de kullanıcılarına sunuyor.

10. Google Translate

Yurt dışı seyahatlerinizde dil bilmiyorsanız endişe etmenize artık gerek yok! Google Translate ile kelimeleri ve cümleleri kolaylıkla istediğiniz dile çevirebilir ve bu sayede insanlarla iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca bu uygulama, fotoğraf üzerindeki metinleri de tarayarak istediğiniz dile çevirmenize yardımcı oluyor.

Bonus: mfa.gov.tr

Dışişleri Bakanlığı’nın resmî sitesi olan mfa.gov.tr; Türk vatandaşlarına çeşitli kolaylıklar sunuyor. Gideceğiniz ülkenin vize koşullarının en güncel ve en doğru hallerini buradan öğrenebilirsiniz. Kimlikle girilen ülkeler, kaç gün kalınabiliyor gibi soruların yanıtlarını bu sitede bulabilirsiniz.

Çıkacağınız çeşitli yolculuklarda Michelin her zaman yanınızda! Daha fazla ipucu için Michelin Instagram sayfasını takip etmeyi unutmayın.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.