ana banner go rseli 6

İlkbaharda Hangi Ayda Nereye Gidilir?

18 Mayıs 2023 - 6 dakika

Her mevsim tatile nereye gitmeliyim konusu mutlaka gündeme gelir. Bunun nedeni ise tatilin, her mevsimde bir başka olması! İlkbahar mevsimine güzel bir giriş yapmışken, ilkbaharda gidilebilecek tatil yerleri arayışları da hızla başladı. Güzel havalarda gezmeyi seviyorsanız bu yazımız tam size göre! Eğer tüm ihtiyaçlarınızı hazırlayıp, aracınıza da yaz lastiği taktıysanız ve ilkbaharda tatile nereye gidilir diye düşünüyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Nisan ayında Türkiye'de tatile nereye gidilir?

Baharın kendisini iyice hissettirmeye başladığı nisanda nereye gidilir? Eğer İstanbul’da yaşıyor ve uzaklaşmak istemiyorsanız ya da İstanbul’da gezmeyi düşünüyorsanız aşağıdaki yerlere giderek doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz:

  • Ağva
  • Polonezköy

 

Huzurlu bir tatil imkanına olanak tanıyan bu iki belde, aile ortamı sıcaklığı veren küçük pansiyonlarda ya da bungalov evlerde kalmanıza da olanak sağlıyor. Üstelik denizin ve bol yeşilliğin huzurunda keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

00301251 3

Eğer “yok ben şehir dışı istiyorum, nisanda nereye gidilir ki?” diye düşünüyorsanız o zaman aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz:

  • Gökçeada Turu: Kaleköy, Dereköy, Tepeköy ve Zeytinliköy’ü kapsayan keyifli bir tur planlayabilirsiniz.
  • İzmir – Şirince: Sıcaklar iyice bastırmadan bir Şirince turu yapmaya ne dersiniz? Şirince’de gezilecek yerler saymakla bitmiyor üstelik. St. John Baptist Kilisesi, Tiyatro Medresesi, Taş Mektep, Hodri Meydan Kule, Nesin Matematik Köyü, Aziz Dimitrios Kilisesi gibi yerleri gezerek kültür turu da yapabilirsiniz. E gelmişken Efes Antik Kenti ziyareti de yaparak tatilinizi tamamlayabilirsiniz.
  • Abant ve Yedigöller: Evet burası her mevsim bir başka ama ilkbahar mevsiminde bambaşka! İlkbaharda tatile nereye gidilir sorusunun yanıtlarında bu nedenle yer alıyor. Şehrin kalabalığından ve stresinden uzaklaşmak için Abant ve Yedigöller harika bir seçim olacaktır.
00301256 2

Mayıs ayında Türkiye'de nereye gidilir?

Bahar havalarının kendisini Türkiye’nin her yerinde hissettirdiği en keyifli ay mayıstır. Peki, mayısta nereye gidilir? Bu ayı çok iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Örneğin yazın kalabalıklaşacak beldelere baharda giderek daha sakin bir tatil yapabilirsiniz. Sizi daha fazla meraklandırmadan ilkbaharda gidilebilecek tatil yerleri hakkında bilgi verelim:

  • Kapadokya: Kapadokya’nın tadının bahar mevsimlerinde çıktığını herkes bilir! Yakıcı sıcaklar kavurmadan Peribacaları’nda tur atmak, sıcak hava balonuyla göğe yükselmek harika olacaktır! Bu bahar rotanızı Kapadokya’ya çevirebilirsiniz. Kapadokya'ya geldiğinizde mutlaka Ürgüp, Göreme, Derin Kuyu, Hacı Bektaş, Üçhisar, Ihlara Vadisi gibi en güzel yerleri ziyaret etmeden de dönmemelisiniz.
  • Maşukiye: Eğer biraz daha heyecanlı bir tatil yapmak istiyorsanız Maşukiye’yi tercih edebilirsiniz. Zipline yapabilir, Yuvacık Barajı’nda yürüyüş parkurunda yürüyebilir, Ormanya’da pek çok çeşitli etkinliğin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Üstelik Maşukiye’nin meşhur kafelerinde oturup kahvenizi huzurla yudumlayabilirsiniz.
  • Batı Karadeniz: Tatile nereye gitmeliyim sorusunun bir başka yanıtı ise elbette Batı Karadeniz! Safranbolu’yu ziyaret ederek lezzetli lokumların tadına varabilir ve eşsiz Safranbolu evleri arasında kaybolabilirsiniz. Hem yeni yerler keşfetmek hem tatil yapmak hem de bol bol fotoğraf çekinmek için harika bir seçim olacaktır, bize güvenin. Sonrası mı? Amasra’ya giderek hediyelik dükkanların arasında kendinizi kaybedebilirsiniz. Üstelik Batı Karadeniz gezisi; dingin bir tatil olanağı sunuyor. 
  • İğneada: Saklı bir cennet olarak bilinen İğneada, longoz ormanları ve Yıldız Dağları tarafından çevrelenmiş olmasıyla ünlü. Ormanlık bir alan olan İğneada’nın tabanı sularla kaplı. Bu sular bahar aylarında giderek yükselir ve eşsiz bir kano gezisi yapmanızı sağlar. Eğer kamp yapmaktan hoşlanıyorsanız, İğneada sizin için harika seçenekler sunuyor.

 

İlkbaharda gidilebilecek tatil yerleri hakkında sizin için hazırladığımız rehber bu kadarla sınırlı değil! İlkbahar rotanızı çevireceğiniz her yerde size 4 mevsim lastik modellerimizle eşlik ediyoruz. Üstelik yolda giderken size keyif verecek podcast önerilerimiz için Arabada Giderken Dinlenebilecek Podcastler başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.