ana banner görseli

Arabada Giderken Dinlenebilecek Podcastler

30 Mart 2023 - 5 dakika

Bu trafikte ne mi dinlemelisiniz? Podcast bulması, seçmesi, açması derken hiç uğraşmayın diye size trafikte terapi gibi gelecek, her moda uygun podcast önerilerini derledik. Keyifle okumanız ve dinlemeniz için!

Kendine İyi Davran

Kişisel gelişim podcast önerileri arasında popüler olan “Kendine İyi Davran”, Psikolog Beyhan Budak’ın motivasyon yayını. Beyhan Budak bu yayınlarında dinleyicilerine yönelik kişisel gelişim, motivasyon, kendini tanıma üzerine bilgi veriyor. Bize tam sizlik gibi geldi! Üstelik bölümler 10 ila 25 dakika sürüyor.

Bunu Ben de Yaparım

Eğlenceli podcast önerisi arıyorsanız “Bunu Ben De Yaparım” sizin kaleminiz. Dünyada olup bitenlere İbrahim Selim ile göz atarak hem eğlenip hem öğrenebilirsiniz ama cidden! Bölümler 15 ila 25 dakika arasında değişiklik gösteriyor.

O Tarz Mı?

Güne pozitif başlamak için keyifli bir podcast arıyorsanız, “O Tarz Mı?” size tam da istediğinizi verecek. Can Bonomo, Can Temiz, İsmail Türküsev ve Bengi Apak tarafından sunulan podcast’te, alışılmışın dışında konular var. Eğlenceli muhabbetleriyle O Tarz Mı, iş başına geçmeden önce ilaç gibi gelecek! Bölümler 35 dakika ila 1 saat arasında değişiklik gösteriyor.

Anlatsam Roman Olur

Gazeteci Nida Dinçtürk tarafından hazırlanıp sunulan ve kültür sanat sohbetlerinden oluşan bir seri olan “Anlatsam Roman Olur”, pek çok yazar ve sanatçının davet edildiği bir program olarak da dikkat çekiyor. Kültür sanat meraklısıysanız bu podcast tam size göre! Bölümler 25 ila 50 dakika sürüyor.

pexels ketut subiyanto 4436356

 

Açık Bilim

Türkiye’nin ilk bağımsız bilim podcasti olan “Açık Bilim”, uçak mühendisi Tevfik Uyar tarafından sunuluyor. Üstelik Tevfik Uyar’a Nörolog Onur Arpat, Fizikçi Kaan Öztürk ve Prof. Dr. Mustafa Çetiner gibi önemli uzmanlar da eşlik ediyor. Üstelik gideceğiniz rotaya göre 15 dakikalıktan 1 saatliğe kadar dilediğiniz sürede podcast seçenekleriniz var.

Fularsız Entellik

Felsefeye merak duyuyorsanız “Fularsız Entellik” serisine mutlaka göz atmalısınız. Sıkıcı gibi görünen konuları en eğlenceli şekilde anlatarak felsefeyi sevdiren Immanuel Tolstoyevski; aynı zamanda Suriye meselesi gibi güncel konulara da değiniyor.

Esmiyor

İklim krizi, plastiksiz yaşam gibi başlıkları ele alan podcast, gerçekten hayati önem taşıyan konulara değiniyor. İklim krizi ile mücadele için bireysel ölçekte neler yapılabileceği hakkında bilgi almak için “Esmiyor” kanalını takip edebilirsiniz. Üstelik bölümlerin her biri 30 dakika.

Yoldayız Geliyor Musun?

Instagram ve Youtube’dan tanınan Ece Targıt’ın kanalı olan “Yoldayız Geliyor Musun?”, kişisel gelişim ve motivasyon serisi olarak biliniyor. İyi hissetmek, farkındalık, dengeli yaşam gibi konularda sohbetler gerçekleştiren serinin bölümleri 20 dakika ila 1 saat arasında değişiyor.

00299887

 

PES

Tamamen mizah amaçlı yayınlanan podcast, işe giderken sizin için tam bir enerji kaynağı olacak! Türkiye’nin tatlı komedyenleri olarak anılan Seda Yüz ve Pınar Fidan tarafından hazırlanan podcast, dinleyicilerin yüzünü güldürmeyi başarıyor.

Merve Anlatıyor: Gerçek Suç Hikayeleri

Merve Albayrak tarafından hazırlanan ve sunulan “Gerçek Suç Hikayeleri”, çözülmüş ya da çözülmemiş vakaları ele alıyor. Eğer olaylara ilişkin görselleri de merak ederseniz, Merve Albayrak’ın YouTube hesabına göz atabilirsiniz.

Gelişigüzel Hayaller

Psikoloji, felsefe, kişisel gelişim ve mindfulness odaklı “Gelişigüzel Hayaller”, dinleyicilerin hayallerine ulaşmaya kapı açan sohbetlere yer veriyor. Güne pozitif başlamak ve enerji dolmak için Gelişigüzel Hayaller yayınını takip edebilirsiniz. Bölümler genelde 10 ila 15 dakika arasında sürüyor.

00299871

 

Ortamlarda Satılacak Bilgi

Her türlü ortamda satabileceğiniz bilgilerin yer aldığı podcast yayını; kültür sanattan edebiyata, kişisel gelişimden felsefeye kadar pek çok konuyu ele alıyor. Aklın alabildiği her konuya değinen yayında genel kültürünüzü de geliştirebilirsiniz.

Havadan Sudan

Akademisyen ve fotoğrafçı bir çift olan Hande ve Mehmet’in yayınladığı “Havadan Sudan”; siyaset, genel gündem, çevre, bilim ve teknoloji konularına değiniyor. İşe giderken veya işten dönerken kafanızı dağıtmak ya da gündemi yakından takip etmek için Havadan Sudan yayınından istediğiniz başlığı seçin!

Siz de yolda giderken trafikte mahsur kaldıysanız ve vaktinizi daha kaliteli değerlendirmek istiyorsanız, listemizdeki podcast önerilerinden birini seçip dinlemeye başlayabilirsiniz.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.