kış tatili ana banner

En İyi 10 Kış Tatil Rotası

7 Haziran 2023 - 5 dakika

Tatil dendiğinde akla ilk olarak deniz, kum ve güneş üçlüsü gelse de kış tatilinin yeri her zaman başkadır. İnsan kalabalığının olmadığı, sıcak içeceğinizle hem manzaranın hem de kış sporlarının tadını çıkarabileceğiniz kış tatili rotalarını, keyifli, huzurlu ve içleri ısıtan bir deneyim için yazımızda listeledik. Unutamayacağınız bir kış tatili için plan yapmak istiyorsanız, birbirinden güzel kış tatil rotalarını keşfedin.

kış tatili 3

 

Kastamonu – Ilgaz

Kışın nereye gidilir diye düşünüyorsanız, rotanızı son dönemlerin popüler kış noktalarından biri olan Ilgaz’a çevirebilirsiniz. Güvenli kayak pisti ile kayak yapmaya yeni başlayanlar için ideal olan tatil yeri, karlı çam ormanlarıyla harika bir manzara da sunuyor. Gün geçtikçe popülerleşen Ilgaz’a gitmek istiyorsanız, kış rotalarını önceden belirleyerek rezervasyonunuzu erkenden yapmanızı tavsiye ederiz.

Nevşehir – Kapadokya

Kışın tatil yapılacak yerler arasında Kapadokya’ya yer vermemek olmaz. Kapadokya, insana her mevsim farklı deneyimler sunuyor. Bembeyaz Kapadokya’yı balon üzerinde görmenin keyfi bir başka olacaktır. Ayrıca Güvercinlik Vadisi, Yer Altı Şehirleri, Göreme Açık Hava Müzesi gibi gezilecek çok fazla rota da bulunuyor. Yeni evliler için de balayında nereye gidilir sorusuna harika bir cevap Kapadokya.

Erzurum – Palandöken

Türkiye kış rotaları arasında kayak yapabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Bunlardan biri de elbette Palandöken! Uzun ve dikey kayak pistleriyle ünlü olan Palandöken’de her seviye için  kayak/snowboard eğitmenleri de mevcut; bu sayede kış sporlarına iyi bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca leziz Erzurum mutfağını keşfetmek için iyi bir fırsat.

Bursa – Uludağ

Kış tatili yapılacak yerler söz konusu olduğunda Uludağ’dan bahsetmemek olmaz. Türkiye’de kış gezi rotaları eşliğinde tatil isteyen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Uludağ, kaliteli tesisleri ve kayak pistleriyle dikkat çekiyor. Bu yıl kış tatilinizi Uludağ’da yapmak isterseniz, kayak yapmadan da teleferik ile manzaranın keyfine varabilir, zirveye çıkıp sıcak şarap ve sucuk ekmek geleneğine dahil olabilirsiniz.

Kocaeli – Kartepe

Kışın gezilecek yerler arasında bulunan ve İstanbul’a yakınlığıyla bilinen Kartepe, ziyaretçilerine eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor. Kış rotaları arasında yer alan Kartepe’de sakin bir kar tatili yapabilir ve doğa yürüyüşüne katılabilirsiniz. Ayrıca kış sporları yapabilir ya da dağcılık etkinliklerine katılarak yeni deneyimler yaşayabilirsiniz. Eşsiz manzaralara da ev sahipliği yapan Kartepe’de birbirinden harika fotoğraflar çekmeye hazır olun!

Bolu – Yedigöller

Türkiye kış rotaları arasında Yedigöller, özellikle sonbahar mevsiminin en sık ziyaret edilen beldeler arasında yer alıyor. Yine de kışın nereye tatile gidilir sorusunun da en sık verilen yanıtlarından biri oluyor. Kar yağışını eşsiz göl manzarası eşliğinde izlemek isterseniz Yedigöller tam size göre! Uygun seçenekli dağ evleri arasından dilediğinizi tercih edebilir, kış tatili keyfinizi uzun yürüyüşlerle tamamlayabilirsiniz.

kış tatili 2

 

Antalya – Saklıkent

Kış tatil rotaları arasında Antalya görmek biraz şaşırtıcı olmuş olabilir ama hem kayak yapayım hem de istediğim an sıcak havayı istiyorum diyorsanız Antalya tam sizlik! Şehrin dağlarına doğru çıkıp Saklıkent’e uğrayarak kayak yapabilir, ardından sahil kenarına inerek daha ılıman bir havada yürüyüş yapabilirsiniz. Üstelik Antalya’da gezilecek pek çok tarihi yer de bulunuyor. Bu sayede kış tatilinin yanı sıra kültür tatilini de aradan çıkarabilirsiniz.

Rize – Ayder Yaylası

Kış tatili önerileri arasında sessizliğiyle büyüleyen bir rota; Ayder Yaylası. Her mevsim ayrı güzelliğiyle ziyaretçileri ağırlayan Ayder Yaylası’nı kış rotaları arasına ekleyerek, bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan ahşap evlerin arasında karla kaplı yaylanın güzelliğine doyabilirsiniz.

Denizli – Pamukkale

Kar manzarasını seviyor ama soğuktan hoşlanmıyorsanız Pamukkale’yi ziyaret edebilirsiniz. Kış tatili yerleri arasında sıklıkla ziyaret edilen Pamukkale’de hem kar manzarasının hem de doğa mucizesi travertenlerin güzelliğini sıcacık kaplıcalarda keşfedin.

İstanbul – Ağva

İstanbul’da kışın gezilecek yerler arasında sıklıkla tercih edilen Ağva, Yeşilçay deresinin yanında konaklama imkânı sunuyor. Bu sayede dere kenarında kahvaltı yapabilir, derede tekne turuna katılabilirsiniz. Ayrıca Ağva’nın birbirinden güzel köylerini keşfe de çıkabilirsiniz.

Bonus: Doğu Ekspresi

Hem kış tatili yapmak istiyor hem de farklı deneyimler yaşamak istiyorsanız Doğu Ekspresi turuna çıkabilirsiniz. Son yıllarda popüler olan Doğu Ekspresi’nin son durağı olan Kars’a giderek birbirinden farklı lezzetleri tadabilir; Kuyucuk Kuş Cenneti, Sarıkamış, Büyük Katedral gibi tarihi ve doğal güzellikleri görebilirsiniz. Sıcacık ve uzun bir tren yolculuğu veya gerçek bir “roadtrip” için muhteşem bir rota!

Rotalarınız kış tatil yerlerine çevirirken, kışın sürüş keyfi başka olacaktır ama güvenlik önemli. Uzun ve karlı yollarda kış lastikleri kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Gerekli ipuçları için Michelin Instagram adresini de ziyaret etmeyi unutmayın. Şimdiden iyi tatiller!

kıs tatili 4
Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.