
Yola çıktınız, hava biraz soğuyunca da sonbahar ziyaretinizi biraz daha ılıman duraklarda gerçekleştirmeye karar kıldınız. Güneye inerken nerelerde leziz yemekler yenir? Mola yerlerinin hangisi durmaya değer, sokak lezzetleri önerilerini yazımızda keşfedin

Bursa – Rıfat Minare
Turşusu ile ünlü Bursa’nın, Orhangazi ilçesine bağlı Gedelek mahallesinde, ilk ticari turşu üretimini başlatan kişi Rıfat Minare’dir. Lutenitsa sosu, konserve enginarı ve şırası ile mutlaka denemeniz gereken lezzetleri burada bulabilirsiniz. Rıfat Minare ürünlerini Gemlik’teki otoyolun üzerinde pek çok market ve bakkaldan da kolaylıkla temin edebilirsiniz.
Bursa – Besler İnegöl Köftecisi
Bursa’dan geçerken karışık köfte yemeyi de ihmal etmeyin! Bursa sokak lezzetleri arasında yer alan dana ve kuzu eti ile harmanlanan köfteyi keyifle deneyebilirsiniz. Üstelik köfteleri Bursa yoğurdu ile daha da lezzetlendirebilirsiniz. Besler İnegöl Köftecisi, İstanbul yönünde yer alıyor.
Bursa – Gemlik Tipi Sele Zeytin ve Taş Baskı Zeytinyağı
Eğer zeytin ve zeytinyağı seviyorsanız, Türkiye’nin en özel zeytinlerinden biri olan Gemlik tipi sele zeytin ve taş baskı zeytinyağı tadımını yapabileceğiniz sıralı dükkanların yolunu tutabilirsiniz. Antalya yönünde ilerlerken karşınıza çıkacak dükkanlarda lezzetli zeytinlerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Çanakkale- Sardalye
Yolunuza Çanakkale üzerinden devam edecekseniz, Türkiye’nin en iyi balık büfeleri arasında yer alan Sardalye’ye uğramadan dönmeyin. Meşhur ekmek arası sardalya lezzetini, turşu ile deneyimleyebilirsiniz. Sardalye büfesinde sardalya, bol nevaleli olmasının yanı sıra tempura usulü kızartılıyor.
Muğla Datça Yolu Üzeri - Meşhur Akçapınar Tostçusu
Okaliptüs ağaçlarının arasında yolculuk ederken ulaşacağınız tesiste, leziz tostun tadına mutlaka bakmalısınız. Meşhur Akçapınar Tostçusu’nda tost, yarım ekmek arasında hazırlanıyor ve sucuklar da oraya özel olarak biliniyor. Hazır uğramışken portakallı nar denemeyi de unutmayın, bizden söylemesi.
Marmaris Datça Yolu Üzeri – Yılmaz Usta Kokoreç Arabası
Marmaris – Datça yolu üzerinde 15. km’de pazar alanının olduğu yerde, Yılmaz Usta’nın kokoreç arabasını görebilirsiniz. Servis aracını minik bir büfeye dönüştüren Yılmaz Usta’nın, uykuluğu da meşhur.

Bilecik – İsmail’in Yeri / Karaçam Et Lokantası
Adapazarı gişeleri geçildikten sonra 10 km ileride İsmail’in Yeri’ne, yeni adı ile Karaçam Et Lokantası’na ulaşabilirsiniz. Güler yüzlü personeli ve kaliteli hizmetiyle dikkat çeken Karaçam Et Lokantası’nda iç pilav ve lezzetli etleri deneyebilirsiniz. Dilerseniz leziz köftelerden de tadabilirsiniz.
Afyon – Aşçı Bacaksız
Sokak lezzeti denildiğinde akıllara gelen şehirlerden biri de Afyon. Afyon Aşçı Bacaksız’da 1884 yılından beri aynı yöntem ile tencerede kuzu haşlama kebabı yapılıyor. Oldukça meşhur lezzetin başında ise 4. kuşaktan Ahmet Usta yer alıyor. Tencerenin en altında kemikli etler, orta kısmında but ve incik en üstünde ise kaburgalar bulunuyor. Kuzu etinin tamamının girdiği tencereden eğer şanslıysanız kaburgayı denemenizi tavsiye ediyoruz. Eğer erken saatlerde giderseniz leziz kaburganın tadını çıkarabilirsiniz. Aşçı Bacaksız, Antalya yönünde yer alıyor.
Afyon – Hidayet Abi’nin Yeri
Afyon’un en iyi kaymağı ve ekmek kadayıfı 1960 yılından beri Hidayet Abi’nin Yeri’nde yapılıyor. Manda kaymağının en iyilerini Hidayet Abi’nin Yeri’nde bulabilirsiniz. Üstelik manda kaymağının tepeleme görüntüsü tam fotoğraflık! Kaymaklı ekmek kadayıfını 08.00 ila 19.00 saatleri arasında Antalya yönünde giderken tadabilirsiniz.
Afyon – Tarihi Han Dönercisi
1968 yılından beri lezzetli dönerler yapan işletmede, lezzetin büyük bir sırrı var. O da kuzu eti kullanması ve döneri dik değil, yatık bir şekilde pişirmesi! Ayrıca Tarihi Han Dönercisi, kömür yerine meşe odunu kullanıyor. Bizden size bir tavsiye, dönerinizi hafif az pişmiş söyleyin ve sulu mis gibi lezzetin tadını çıkarın. Tarihi Han Dönercisi İstanbul yönünde yer alıyor.
Afyon – Selçuk Bey Dinlenme Tesisleri
Selçuk Bey Dinlenme Tesisleri listemizde önemli bir yer kaplıyor çünkü Selçuk Bey sizi kapıda meşhur kaymaklı lokum ile karşılıyor! Ayrıca Afyon’un leziz sucuklarından çorbasına kadar her ürünü de oldukça lezzetli.

Çamlaraltı Dinlenme Tesisi
Güneye varmak üzereyken durup bir çay içmek için ideal bir mola yeri arıyorsanız, Çamlaraltı Dinlenme Tesisi tam size göre! Yemyeşil doğası ve sakinliğiyle dikkat çeken tesis içerisinde hem dinlenebilir hem de manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.
Isparta – Kebapçı Kadir
Güneye doğru inerken leziz bir durak arıyorsanız Kebapçı Kadir’e uğrayabilirsiniz. Isparta sokak lezzetleri arasında meşhur Isparta kebabını bu durakta deneyebilirsiniz. Kebapçı Kadir’in bir diğer popüler lezzeti ise İskender döner.
Burdur – Karacaören Barajı Gölbaşı Tesisleri
Isparta’da şehir merkezine girip vakit kaybetmek istemiyorsanız eşsiz manzara ve sokak lezzetleri için Burdur’un Karacaören Gölbaşı Tesisleri’ne uğrayabilirsiniz. Çayınızı yudumlarken veya yemeğinizi yerken manzaranın da tadını çıkarın.
Güvenli yolculuklar!