ana banner go rseli 9

Bungalov ve Glamping Nedir? Aralarındaki Fark Nedir?

25 Temmuz 2023 - 6 dakika

Glamping; kampçıların ilgi gösterdiği aktivitelerin en başında yer alıyor! Peki glamping nedir? Glamping ve bungalov arasındaki farklar nelerdir? Bu yazımızda aklınızdaki soru işaretlerini gidererek, sizin için en güzel glamping ve bungalov rotalarını sunuyoruz! Keyifli okumalar.

shutterstock 1628812117

 

Yeni Trend Glamping

Kamp kültürüne yeni bir rota çizen Glamping; Glamorous ve Camping kelimelerinin birleşimiyle türetilen bir kelime. Peki nedir glamping’in farkı? Salaş çadır tatilini tercih etmiyorum ama biraz da doğayla iç içe olmak istiyorum diyorsanız, daha lüks çadır yaşantısı olan glamping tam size göre.

Günümüzde büyüleyici bir kamp deneyimine vurgu yapan glamping; doğa ile iç içe bir sakinlik sunarken konfordan da ödün vermiyor. Doğanın ortasında lüks çadırlardan oluşan glamping tesislerinde otel hizmetleri gibi hizmet almanız mümkün

Bungalov ve Glamping Arasındaki Fark Nedir?

Bungalov ve glamping arasında aslında fazla fark bulunmuyor. İkisi de tatiliniz için her şeyi hazır ederek sizi karşılıyor. Sadece bungalov evler daha küçük olurken, glamping 10 ila 15 kişiyi ağırlayabiliyor. Ayrıca glamping, çadır veya bungalov olarak da tasarlanabiliyor.

shutterstock 1425375104

 

Türkiye’nin En Güzel Glamping Alanları

Baharda kendinizi yollara vurup rotanızı glamping alanlarına çevirmek isteseniz, Türkiye’nin en popüler glamping rotalarını sizin için derledik:

1. Perdue- Faralya, Fethiye / Muğla

Biraz romantizm biraz doğa ve Fethiye’nin doğal güzelliğinde konforlu bir tatil. Yolunuz Faralya’ya düşerse mutlaka keşfetmeniz gereken bir vaha gibi.

2. Kocabahçe Glamping, Bozburun, Marmaris / Muğla

Bozburun’da bulunan Kocabahçe Glamping, konforu da doğanın keyfini de aynı anda yaşayabileceğiniz bir Marmaris glamping’i. Alanda kendi çadırınızla da kamp yapabiliyorsunuz. Ya da bungalov veya lüks çadırlardan birinde glamping’in tüm hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz. İşletme yarım pansiyon olarak hizmet veriyor. Kahvaltı açık büfe ve tekne ile transfer hizmeti mevcut.

3. Longosphere Glamping, İğneada, Kırklareli

İğneada’nın longoz ormanlarının içerisinde yer alan Longosphere Glamping, yeşilin ve toprak renklerinin size binbir rengiyle huzur veren bir yer. Longosphere’de sessizlik ve huzur içinde bayram tatilinizi geçirebilirsiniz. Bu bayram, İstanbul’dan çok da uzaklaşmadan şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler için iğne yapraklı çam ağaçlarından oluşan bu güzel orman tam bir huzur kaynağı.

shutterstock 1684093018

 

4. Kozluyalı Glamping, Ayvacık, Çanakkale

Kozlu köyünün eteklerinde bulunan Kozluyalı Glamping, Kuzey Ege’nin masmavi denizine açılıyor ve zeytin ağaçlarıyla Ege’nin tüm güzelliklerini içinde barındırıyor. Tesis, kamp yaparken konforu da ihmal etmek istemeyenler için birebir. Tesisteki 10 adet balkabağı çadır, nefes alan kanvas kumaştan yapılmış ve bu odalarda klima da bulunuyor.

5. Pallet Glamping, Şile, İstanbul

50 hektarlık arazide, 8 dönümlük bir alana kurulan Pallet Glamping, muhteşem bir dereye ve yoğun bir yeşilliğe de ev sahipliği yapıyor. İstanbul’un en büyük glamping alanı olan tesis; metropolün içinde adeta saklı bir vaha gibi. Darlık Barajı’na komşu olan tesiste berrak derelerin yemyeşil ağaçlarla buluşmasının verdiği huzurlu bir ortam var. Tesiste konaklama ücretine kahvaltı dahil, diğer öğünlerinizde de isterseniz tesisteki restorandan yararlanabilirsiniz.

shutterstock 1239418114

 

Türkiye’nin En Güzel Bungalov Alanları

“Yok bungalov evleri benim vazgeçilmezim,” diyorsanız sizin için en harika bungalov rotaları da hazırladık! Hazırsanız başlayalım:

1. Çamlıhemşin Bungalov Evleri, Rize

Doğa ile iç içe bir tatil yapmak ister misiniz? Rize’nin Çamlıhemşin bölgesinde birbirinden güzel fırsatlar sizi bekliyor. Çamlıhemşin bungalov evleri, her sezon pek çok tatilciyi ağırlıyor. Üstelik Çamlıhemşin’de gezecek pek çok yerin yanında yapabileceğiniz pek çok aktivite de bulabilirsiniz. Kalacağınız gün ve kişi sayısına göre çeşitli bungalov evleri bulmanız da mümkün. Bungalov ev fiyatları ise tesis ve hizmetlere göre değişiklik gösteriyor.

shutterstock 1720432393

 

2. Kemer Bungalov Evleri, Antalya

Kemer bungalov evleri, sakinliğiyle pek çok tatilcinin odak noktası oluyor. Tesislerde verilen hizmetler mevsimsel olarak değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca pek çok tesiste evcil hayvan kabul ediliyor. Kemer bungalov evlerinde aile odaları gibi seçenekler de bulunuyor.

3. Sapanca Bungalov Evleri, Sakarya

Özellikle İstanbul’da yaşıyorsanız ve fazla uzaklaşmak istemiyorsanız Sapanca bungalov evleri tam size göre! Sapanca bungalov evlerinde genellikle küçük ırk evcil hayvanlar kabul ediliyor. Göle yürüme mesafesinde bir bungalov tercih ederek, gününüzü keyifli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Ayrıca pek çok tesiste ücretsiz kahvaltı hizmeti de bulunuyor.

4. Maşukiye Bungalov Evleri, Kocaeli

Maşukiye bungalov evleri, farklı tasarımı ve iç dizaynı ile dikkat çekiyor. Maşukiye bölgesinde yer alan şelaleye yakın bir konumda yer alan Kartepe Bungalov, tatilcilerin ilgi odağı olmuş durumda. Tesiste şömineli odalar, geniş bahçe, ücretsiz otopark gibi hizmetler bulunuyor. Bu sayede Maşukiye’de hem keyifli hem de konforlu bir tatil yapabilirsiniz.

5. Ağva Bungalov Evleri, İstanbul

Bahar aylarında Ağva’nın tadı bir başka! Hele bir de bungalov evlerde kalıyorsanız… Ağva Garden Bungalov; 5 bin metrekareyi aşan bir alanda dizayn edilmiş bungalovlarla sizi karşılıyor. Ağva’da hem doğanın tadını çıkarabileceğiniz hem de huzurla tatil yapabileceğiniz bir bungalov bulmak mümkün.

Çıkacağınız çeşitli yolculuklarda Michelin her zaman yanınızda! Daha fazla ipucu için Michelin Instagram sayfasını takip etmeyi unutmayın.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.