ana banner görseli 34

Türkiye'de Kayak & Snowboard Yapılacak En İyi 10 Yer

16 Ocak 2024 - 6 dakika

Kış aylarıyla beraber gelen kar yağışları ile Türkiye’nin bazı özel noktaları bembeyaz karlar altında kalıyor. Dağların zirvelerinden eteklerine kadar uzanan karlar ise ekstrem kış sporlarını seven kişilerin heyecanlanmasını sağlıyor. Kayak tatili yapmak isteyen kişiler için Türkiye’de çeşitli kayak merkezleri bulunurken bu adreslerden bazıları sunduğu imkanlar ve geniş kayak pistleriyle kış sporcularının vazgeçilmez adreslerinden oluyor. Türkiye'de kayak yapılacak yerler ve özelliklerine yazımızda detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

00299893

Türkiye'de Kayak Yapılacak Yerler

Kars, Erzurum, Bursa, Kayseri ve Bolu illeri başta olmak üzere Türkiye’nin yoğun kar yağışı alan belirli bölgelerinde çeşitli kayak merkezleri bulunuyor. Kayak merkezleri ve çevresindeki oteller, kışın ailecek şehir stresinden uzaklaşmak veya snowboard gibi ekstrem sporlar yapmak isteyen kişiler için güzel bir tatil seçeneği haline dönüşüyor. Popüler yerler olması sayesinde ulaşım kolaylığına sahip olan bu yerlere isteyenler otobüs veya kar lastiği takılı kişisel araçları ile ulaşım sağlayabilir.

Türkiye'de Snowboard Nerede Yapılır?

Dünya genelinde popüler olan ve her geçen yıl ülkemizde de sevilen sporlardan biri olan snowboard birçok kişinin kış tatili maceralarının ana noktası olmaya başladı. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan kayak merkezleri sayesinde Türkiye, snowboard tutkunları için çok sayıda snowboard rotaları bulunabilecek bir ülkedir. Yaşadığınız şehre göre veya keşfetmek istediğiniz pist zorluklarına göre ideal bir kayak merkezi bulabilirsiniz.

bts ll mild snowboard cmjn

 

Palandöken Kayak Merkezi

Erzurum’da bulunan Palandöken Kayak Merkezi, 1993 yılından günümüze her geçen gün popülerliği artan Türkiye’de kayak merkezleri arasında en meşhur yerlerden biridir. 2011 Yılında Palandöken dağlarında düzenlenen ‘’Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’’ sayesinde Palandöken’in ünü dünya geneline yayılmıştır. Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından tescillenmiş 2 pisti bulunan merkezde 7 kolay, 8 orta ve 4 profesyonel pist bulunur.

Sarıkamış Kayak Merkezi

Kars, Allahuekber Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan kayak merkezi Avrupa’nın önde gelen adreslerinden biridir. Bölgede bulunan kristal taneli kar İsviçre ve Alp Dağlarında görülen bir kart türü olup bölgenin kayak severler için özel bir yere dönüşmesini sağlar. Etrafı sarıçam ormanlarıyla kaplı Sarıkamış bölgesi bir snowboard tutkunu için deneyimlenmesi gereken adresler arasında yer alıyor.

148610267 m

Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe Kayak Merkezi sayesinde snowboard İstanbul sakinleri için de kolayca uygulanabilen spor seçeneklerinden biridir. Kocaeli şehir merkezine oldukça yakın olan Kartepe Kayak Merkezi ailece geçirilecek bir hafta sonu tatili için İstanbullular tarafından tercih edilen popüler bir adrestir. Sapanca gölü manzarası ve doğal güzelliklerin içerisinde bulunan bu yer hem pistleri hem de sunduğu doğal güzellikler ile ziyaretçilerinden yoğun beğeni toplar. Michelin kış lastiği takılı olan kendi aracınız ile Kartepe Kayak Merkezi’ne kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezi

Türkiye'nin en eski ve herkes tarafından bilinen kayak merkezi Uludağ Kayak Merkezi’dir. Ülkemizde, snowboard Uludağ sayesinde popülerleşen sporlardan biridir. Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan Uludağ Kayak Merkezi çevresinde çok sayıda otel bulunur. Dileyenler için bir hafta sonu kaçamağı dileyenler için ise uzun soluklu bir tatil olabilecek olan Uludağ Kayak Merkezi 11 adet ana piste sahiptir. Bu pistlerin en uzunu 2 km uzunluğunda olmakta olup pistler farklı zorluk seviyelerindedir.

202209 local bfg b2c brand 4w conv win mp dis native 1200x628 brd 2 eng 1

Erciyes Kayak Merkezi

Sönmüş bir volkanik dağ olan Erciyes Dağı’nda bulunan kayak merkezi, Kayseri bölgesinin en meşhur adresidir. 3.916 m uzunluğundaki dağın Tekir Yaylası’nda bulunan kayak merkezi, şehir merkezine 25 km uzaklıktadır. %10 ila %50 oranında eğime sahip pistleri ile farklı zorluk derecesinde parkurlar sunan bu yer aralık ve mart ayları arasındaki dönemlerde yoğun ziyaretçi ağırlıyor. Snowboard başta olmak üzere dileyen kişiler snowkite gibi özel kış sporlarını da Erciyes Kayak Merkezi’nde yapabiliyor.

Ilgaz Kayak Merkezi

Kastamonu bölgesinde bulunan Ilgaz Kayak Merkezi 2.850 m yüksekliğindeki Ilgaz Dağı üzerinde bulunur. Konaklama seçenekleri ve tesisler bulunan bölge aralık ve nisan ayları boyunca çok sayıda kayakçının akınına uğruyor. Ilgaz Kayak Merkezi içerisinde bir adet çift iskemleli telesiyej ve bir adet teleski tesisi bulunuyor.

Zigana Kayak Merkezi

Doğu Karadeniz Bölgesinde de kayak yapmayı mümkün kılan merkezlerden biri Zigana Kayak Merkezi’dir. Gümüşhane bölgesinde bulunan kayak merkezi ormanlarla kaplı çevresiyle geniş bir alana sahiptir. Kış aylarında 100- 150 santimi bulan kar kalınlığı ile beyaz bir şölen yaşatan bölgede mart ayının sonuna kadar kayak yapabilmek mümkündür.

Kartalkaya Kayak Merkezi

Türkiye’nin en ünlü kayak merkezlerinden bir diğeri ise Kartalkaya Kayak Merkezidir. Bolu bölgesinde bulunan merkezde 11 tane mekanik olmak üzere 23 adet pis bulunur. Sadece kayakla ilgilenmek isteyen kişiler için geniş bir alan sunan merkezde dileyenler snowboard veya kayak koşusu gibi farklı sporlarla da ilgilenebilir.

35755191 xxl

Davraz Kayak Merkezi

Isparta bölgesinde bulunan Davraz Kayak Merkezi Ege ve Akdeniz Bölgesinde kayak yapılabilecek nadir yerlerden biridir. Isparta il merkezine 26 km uzaklıkta bulunan bu yer 1995 yılından beri hizmet sunar. Ege Bölgesinde yaşayan kayak severler için Davraz Kayak Merkezi mükemmel bir adres olurken tatil sürenizi uzatmak isterseniz buradaki tesislerden yararlanabilirsiniz.

Yolçatı Kayak Merkezi

Bingöl sınırları içerisinde bulunan Yolçatı Kayak Merkezi 950 m uzunluğunda 44 askılı teleskisi ile ön plana çıkar. Acemi ve ileri düzey kayakçılar için farklı pist seçenekleri bulunan bölgede 1.000 m uzunluğunda pist bulunur. Bölgede bulunan otel ve kayak evi sayesinde uzun soluklu kış tatili yapmak isteyen kişiler burada gönül rahatlığıyla konaklayabilir.

Keyifli bir kış tatili geçirmek istiyorsanız yazımızda yer alan lokasyonların her birini değerlendirebilirsiniz. İlk defa kış tatiline çıkıyorsanız ve kayak mı yoksa snowboard mu size göre bilmiyorsanız snowboard ve kayak arasındaki farklar yazımız ile kendiniz için ideal olan kış sporunu öğrenebilirsiniz.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.