ana banner go rseli 10

Yaz Mevsiminde Türkiye’deki En Popüler Tatil Yerleri

6 Temmuz 2023 - 5 dakika

Yaz demek elbette yaz tatili demek! Havaların ısınması ve okulların tatile girmeye yaklaşmasıyla en iyi tatil yerleri araştırmaları da başlar. Yaz tatili ne zaman olacaksa planlar ona göre yapılır ve bu planların içinde öncelikle Türkiye tatil yerleri içinde en iyi tatil yeri seçimleri sıralayabilirsiniz. Yolculuğa çıkmadan hazır ettiğiniz, mevsime uygun yaz lastikleri de yolculuğunuzun kalitesine büyük katkı sağlayacaktır. 

Yaz sezonunda hangi ayda nereye gidilir, en popüler ve size en uygun Türkiye tatil yerleri neresidir yazımızın devamında...

Yaz aylarında Türkiye'de nereye gidilir?

2022 01 dcem mi b2c ll kv 4w cmjn 1

Antalya tatil yeri

Antalya henüz kalabalıklaşmaya başlamadan, haziran için en iyi tatil yeri seçenekleri arasında ilk sırada Kaş yer alır. Ege’den Akdeniz’e arabayla devam ettiğinizde, isterseniz Fethiye’de Ölüdeniz’i ve Kayaköy’ü de gördükten sonra Kaş ve Kalkan sizi karşılar. Likya Yolu’nu (Kral Yolu) takip ederek isterseniz yürüyüş rotaları da çıkarabilirsiniz. Antalya’da temmuz için en iyi tatil yeri seçenekleri arasındaysa Kalkan veya Kemer’deki her şey dahil otelleri ya da daha sakin bir tatil istiyorsanız pansiyon veya bungalov seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Yazın son ayı ağustos için de Antalya’da birçok konfor ve dinlenme alanına sahip tesis bulmanız mümkün. 

Antalya kamp, bungalov ve otelleri

Kaş: Antalya’nın hem denizinin hem de doğal güzelliklerinin keyfini çıkarmak isteyenlerin popüler lokasyonlarından Kaş’ta farklı seçeneklerde otelleri, kamp ya da bungalov seçenekleriyle yaz tatili için en iyi tatil yeri olma konusunda her zaman iddialı. Konforu yüksek bir tatil için Kaş’ta hem büyük hem de özel hizmetler sunan butik oteller bulunur. Uzun yıllardır Kaş’ın simgesi olmuş kamp alanlarını tercih ederseniz de yine müthiş manzaraya karşı güzel bir tatil geçirebilirsiniz. En iyi tatil yeri bungalov seçeneklerdir diye düşünüyorsanız da Kaş’ta sizin için oldukça fazla seçenek mevcut.

yaz

İzmir tatil yeri

Yaz tatili ne zaman başlayacak, bir an önce plan yapmalı diye düşünürken İzmir’in son yıllarda en popüler lokasyonlarından biri olan Urla hakkında bilgi almak isterseniz yazımızın okumaya devam edin. Türkiye tatil yerleri arasında üst sıralara çıkan Urla’da isterseniz lüks otellerde ya da bungalov seçeneklerde tatilinizi geçirebilirsiniz. Yaz ayları Türkiye tatil yerleri için en yoğun dönemlerden biri olsa da temmuz ya da ağustos ayında da İzmir’in birbirinden güzel koylarından birinde mutlaka kendinize veya ailenize göre bir yer bulabilirsiniz. En iyi İzmir otelleri ve konaklama yerleri hakkında bilgiler aşağıda:

İzmir otelleri ve konaklama yerleri

Urla: İzmir’in Urla ilçesinde, plaja yakın birçok otel ya da kiralık bungalov evler bulabilir, en iyi tatil yeri listenize mutlaka onlardan birini ekleyebilirsiniz. Temiz havası ve isterseniz meditasyon etkinliklerine sahip konaklama seçenekleriyle bu yaz Urla’yı mutlaka keşfedin. 

Foça: Foça eski ve yeni olarak adlandırılan bölgelerinin her birinde farklı güzel seçenekler sunan bir tatil beldesidir. En iyi tatil yeri hem deniz hem de konforu barındırır diyorsanız Foça’de hem denize yakın hem de havuzlu otellerden biri mutlaka size uygun olacaktır.

Muğla tatil yeri

Ege ile Akdeniz’in birleşimde yer alan Muğla’nın eşsiz güzelliklerini keşfedeceğiniz bir tatil için Haziran en uygun aylardan biridir. Havanın henüz aşırı sıcak olmadığı haziranda Bodrum özellikle İstanbul’dan turistleri hemen kendine çeker. Ama isterseniz Fethiye ya da Datça’da yaz tatili için en iyi tatil yeri seçeneklerinden size en uygun olanı da bulabilirsiniz.

michelin crossclimate camping 1

Muğla otelleri, bungalovlar, kamp alanları

Bodrum: Türkiye tatil yerleri içinde Bodrum her zaman öne çıkar. Haziran ayında Bodrum’da isterseniz denize sıfır bir otelde ya da denize yakın birçok farklı konaklama seçeneğiyle güzel bir tatil yapabilirsiniz. Ya da Muğla kıyıları boyunca keşfedeceğiniz herhangi bir lokasyonda müthiş manzaraya sahip kamp yerlerinde veya bungalovlarda kalabilirsiniz.

Marmaris: Muğla’nın en popüler rotalarından Marmaris eşsiz doğası ve denizi ile yazın her ayı yaz tatili seçenekleri arasında. Yaz tatili ne zaman başlarsa başlasın sizin tatil döneminiz temmuz ya da ağustos ise Marmaris’te size uygun çok fazla seçenek bulabilirsiniz. İsterseniz denize sıfır bir otelde farklı koyları keşfedebileceğiniz birçok farklı konaklama seçeneğiyle güzel bir tatil yapabilirsiniz.

İstanbul’a yakın tatil yerleri

Haziran ayı, İstanbul'da sıcaklıkların arttığı bir dönemdir ve birçok kişi yaz tatili için İstanbul'a yakın yerler arar. Yazın başlamasıyla en iyi tatil yeri ararken Türkiye tatil yerleri arasında İstanbul’a yakın mesafede bütçenize ve isteğinize göre çok fazla yer bulabilirsiniz. Yaz lastikleri ile isterseniz kısa mesafedeki rotaları keşfedebilirsiniz, en iyi tatil yeri önerileri için yazımızı okumaya devam edin.

Şile: İstanbul'a yakın en popüler mekanlardan olan Şile, Temmuz ayı için uygun bir seçenektir. İsterseniz günübirlik ya da konaklamalı olarak Şile’nin doğasını ve denizini keşfederek güzel bir yaz tatili geçirebilirsiniz.

Kefken: İstanbul'a en yakın en iyi tatil yerleri arasında İstanbul'a yaklaşık 2 saat mesafedeki Kocaeli Kefken vardır. Yaz lastikleri ile keyifli bir yolculuk sonrası burada kamp alanları, butik oteller ve tatil köyleri gibi konaklama seçenekleri bulabilirsiniz.  

Kınalıada: Vapur yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Kınalıada, temiz denizi ve adanın iki tarafında da bulunan plaj seçenekleriyle İstanbul’a yakın olmasından öte İstanbul içindeki diğer adalar gibi yaz aylarında çok tercih edilen kolay ve keyifli rotalardan biridir.

Yaz aylarında gidilebilecek tatil yerleri hakkında sizin için hazırladığımız rehber bu kadarla sınırlı değil! Yazın konforlu ve güvenli yolculuklar için Yaz lastiği ve 4 Mevsim Lastik lastiklerimizi; ayrıca tatilinizi karavanınız ile yapacaksınız Crossclimate Camping lastiğimizi de incelemenizi tavsiye ederiz.  

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.