yol

Huzurlu Sonbahar Rotaları

14 Eylül 2022 - 5 dakika

Kış aylarına geçmeden önce önümüzde bir tatil fırsatı daha var! Michelin lastik modelleri ile huzur bulacağınız sonbahar rotalarına doğru, güvenli bir yolculuk sizi bekliyor. Sonbahar tatili rotaları sizin için hazırladığımız listede!

Karabük - Safranbolu

Sonbahar mevsiminde bir başka güzel olan Safranbolu, UNESCO Dünya Mirasları Listesi içinde yer alıyor. Bol bol fotoğraf çekip, çeşitli lezzetler deneyebileceğiniz şehirde, Osmanlı kültürünü yaşatan sokakları gezebilirsiniz. Müzeye dönüştürülmüş tarihi konakların arasında tur atarken meşhur Safran çayını içmeyi, dönüşte de Safranbolu lokumu almayı unutmayın deriz. Pek çok ziyaretçi Kristal Teras’ı ziyaret etmeden dönmüyor, bizden söylemesi.

İzmir - Şirince

Sonbaharda tatile gidilecek yerlerden biri de İzmir’in Şirince ilçesi. Yağmuru, sıcacık şömine başında izleyebileceğiniz Şirince’de aynı zamanda pastel renklerin hakim olduğu sokakları keyifle gezebilirsiniz. Üstelik gelmişken eşsiz Matematik Köyü’nü gezebilir, Tiyatro Medresesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Yakınlarında ise Pamucak Sahili’ne uğrayıp denizin tadını çıkarabilir, hazır buraya kadar gelmişken 15 dakikalık bir yolculukla Efes Antik Kenti de gezebilirsiniz.

Bolu – Abant

Sonbahar tatil yerleri demişken Abant’tan bahsetmezsek olmaz. Tertemiz bir göl havası alırken eşsiz manzaraya doymak için rotanızı Abant’a çevirebilirsiniz. Sonbaharın renklerine bürünmüş yollarda yürüyüş veya bisiklet turu yapabilirsiniz. Üstelik göl üzerinde yapacağınız sandal gezisi ile keyfinize keyif katabilirsiniz. Kendinizi Venedik’te hissedeceğiniz sandal keyfi, unutulmaz anılarınızdan biri olacak.

Nevşehir – Kapadokya

Sonbaharda tatil yapılacak yerler arasında popüler olan rotalardan biri de elbette Kapadokya! Kültürel zenginliklerin buluştuğu bir nokta olan Kapadokya; sonbaharda da ayrı büyüleyici oluyor. Peribacaları, gün batımı, balon turu gibi etkinliklerden keyifle yararlanabileceğiniz Kapadokya’da eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Peribacaları’nın yanı sıra; Devrent Vadisi, Aşk Vadisi, Üç Güzeller, Güvercinlik Vadisi, Ihlara Vadisi, Güllüdere Vadisi, Gomeda Vadisi, Kızılçukur Vadisi, çeşitli Kapadokya müzelerini de gezebilirsiniz. Kapadokya tamamen tarihi ve doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor.

araba yolculuğu

Bursa – Tirilye

En güzel sonbahar tatil yerlerinden biri de Tirilye. Enfes manzaraları ve tarihi yapılarıyla büyüsüne kapılacağınız Tirilye’nin her karesini ölümsüzleştirmek isteyecekseniz. Ayrıca Tirilye’ye uğramışken Taş Mektep’i ziyaret etmeyi ve Çamlı Kahve’de asırlık çınar ağaçlarının arasında kahve içmeyi de ihmal etmeyin. Olağanüstü olaylara merakınız varsa Perili Ev’i de ziyaret edebilirsiniz. Ev ile ilgili pek çok söylenti mevcut. Bu söylentileri oranın sakinlerinden dinleyebilirsiniz.

İstanbul – Burgazada

Adalar’ın en büyük üçüncü adası olan Burgazada’nın, turuncu ve sarı renkli yapraklarla bezenmiş sokaklarında yürüyüş yapmak ya da bisiklet sürmek en iyi sonbahar tatili planlarının bir parçası olabilir. Manzarasına doyum olmayan adada Sait Faik Abasıyanık’ın evini de ziyaret edebilirsiniz. Gönüllü ve Mehtap Sokak’ta gezinti yapabilir, Bayraktepe’de eşsiz manzaranın seyrine dalabilirsiniz.

Ankara - Beypazarı

Anadolu kültürünü en iyi şekilde yansıtan tarihi eserleri ile dikkat çeken Beypazarı; zengin mutfağı ve sıcakkanlı insanları ile ziyaretçilerini büyülüyor. Beypazarı’nın 200 yıllık tarihi çarşısını ziyaret etmeli, 80 katlı baklavayı mutlaka denemelisiniz. Beypazarı’nın meşhur kurusundan tatmayı da unutmayın.

Çanakkale – Kaz Dağları

Gizli cennet noktalarından biri olan Kaz Dağları; sakin ve huzurlu bir ortamda sonbahar tatili yapmak isteyenler için ideal bir seçim. Milli Park coğrafyasındaki Menderes, Tuzla, Gönen ve Biga çaylarının derin sularında yüzebilir, Edremit Körfezi’nin nefis manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Kırklareli – İğneada 

Sonbahar mevsiminde en çok ziyaret edilen rotalardan biri de Kırklareli, İğneada. Su basar ormanları, Longoz ormanları, lagünleri ile dikkat çeken İğneada içerisinde 544 farklı çeşitte bitki, 219 çeşit kuş, 50 çeşit balık ve 50 tür memeli yaşıyor. Üstelik gölde kanoya binebilir ve ormanın içerisinde ATV turuna çıkabilirsiniz.

Şimdiden iyi tatiller! Uzun yola çıkmadan önce, aracınızda ne gibi kontroller yapmanız gerektiğini yazımızda keşfedin.

yol ve araba
Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.