ana banner görseli 15

Gran Turismo Hakkında Merak Ettikleriniz

3 Ocak 2023 - 6 dakika

Gran Turismo, sanal sürüş deneyimi dendiğinde akla ilk gelen oyun serisi.  Dünyanın dört bir yanında en zorlu ve en popüler yarış müsabakalarında yenilik ve ultra yüksek performans konusunda Michelin spor lastikleri ile kırdığımız rekorlar bizi Gran Turismo tutkunlarıyla bizi birleştiriyor. 

Gran Turismo ne demek diye merak eden ve daha çok bilgi sahibi olmak isteyenlere oyunun 25 yılı aşkın geçmişinden bahsetmek isteriz. Ödüllü seri, ilk olarak 1997 yılında Japonya'da piyasaya sürüldü. Gerçeğe yakın grafikleri, otantik fizik teknolojisi ve detaylara gösterdiği özenle en iyi ve en otantik sürüş simülatörü olarak kabul ediliyor.

gtws wf2022 mcwinnerkyliandrumont

Michelin olarak Gran Turismo 7'nin resmi lastik ortağıyız ve 2019 yılından beri “FIA Certified Gran Turismo Championships” serisinin resmi lastik tedarikçisi ve “resmi lastik teknoloji ortağı” olarak spor lastik ve süper spor arabalar konusundaki gerçek dünyaya ilişkin bilgi birikimimizi Gran Turismo ekipleriyle paylaşıyoruz. Böylece tüm oyuncular için supersport araba oyun deneyiminin iyileştirilmesine katkıda bulunuyoruz.

Ekran üzerindeki görünürlüğümüz çok yüksek ve performans, uzun ömürlülük, tutarlılık, yol tutuşu ve aşınma özellikleri açısından gerçekçi spor araba lastikleri sağlıyoruz.

pn006483

 

Gran Turismo Filmi

Japon Super GT serisinde yarışan İngiliz profesyonel yarış pilotu Jann Mardenborough'nun gerçek hikâyesine dayanan Gran Turismo filmi 2023'ün en merakla beklenen filmlerinden biri. Mardenborough, 2011'de 90.000 katılımcıyı yenerek GT Academy yarışmasının üçüncü ve en genç kazananı olmuştu. Filmin, beklenen vizyon tarihi, 11 Ağustos 2023.

Film, oyun becerileri sayesinde bir dizi Nissan yarışmasını kazanarak gerçek bir profesyonel yarış arabası sürücüsü olan genç bir Gran Turismo oyuncusunun dileklerini gerçekleştirme hikayesini anlatıyor.

Neill Blomkamp'ın yönettiği filmde; Archie Madekwe, Josha Stradowski, David Harbour, Orlando Bloom, Darren Barnet, Geri Halliwell Horner ile Djimon Hounsou gibi isimler rol alıyor.

Filmin merkezinde yarış oyunlarına tutkuyla bağlı iki arkadaş olan Lucas ve Thomas'ın hikâyesi var. Gran Turismo oynayarak saatler geçirmekte ve bir gün profesyonel yarışçı olmanın hayalini kuran gençler, kendilerine prestijli Le Mans 24 Saat yarışında yarışma fırsatı verebilecek yarışmayı duyduklarında, şanslarını deneyip katılmaya karar verirler.

4w 99 tire michelin pilot super sport ww features and benefits 1 nosignature 16 slash 9

 

Gran Turismo Çekimleri

Filmdeki süpersport arabalar ve spor lastikleri Ekim ayından Aralık ayına kadar Avrupa'daki soğuk, yağmur ve kar gibi zorlu koşullarda da Dubai'deki yüksek sıcaklıklarda da çekimlerin hızına devam ederek her yerde ve koşulda ekstrem performanslarını ortaya koydular. Michelin lastiklerinin çok yönlülüğü ve sahadaki uzmanlığımızla her sahnede en uygun ve doğru basınçta doğru lastiğin olmasını her zaman garanti ettik. Resmi araba yarışlarındaki gibi dublör sürücülerle etkileşime geçerek hem çekim güvenliğini hem de maceranın en etkili biçimde görünmesini sağladık. Böylece filmdeki en zorlu aksiyon sahneleri her istenilen zamanda yeniden çekilebildi.

Lastikler, yarış şartlarına benzemeyen, ancak performans açısından aynı derecede zorlu olan film çekim ortamında, benzeri görülmemiş koşullarla karşı karşıya kaldı. Aksiyonu ve heyecanı bol olan filmde elbette ki insanın gözünü ayıramadığı zamanla yarışan araçlar yer aldı. Ama film sadece bir araba yarışı macerası olmaktan uzak ve izleyenleri ilham, dostluk ve hayal dolu bir hikâye bekliyor.

Gran Turismo’nun efsaneleşen macerası; belli ki sadece yarış hayranlarını değil, hayallerinin peşinden gitmek için yanıp tutuşan ve kendi sınırlarını zorlarken arkadaşlığın gücüne de yaşamında önemli bir yer veren herkesin zevkle izleyeceği bir film.

Filmi izlemeden önce siz de yarışların gözdesi, üstün nitelikli süper arabalar için üretilen Michelin Süper Sport lastiklerini inceleyebilir ve gerçek bir yarış deneyiminin başrol oyuncularının özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.