ana banner görseli 35

Ailece Sömestr Tatili Yapabileceğiniz İstanbul'a Yakın Yerler

16 Ocak 2024 - 6 dakika

Sömestr tatiline sayılı günler kalmışken, tatil günlerini ailecek değerlendirmek veya çocuklarına güzel bir hediye vermek isteyenler ailece tatil yerleri araştırmasına daldı. Bazı aileler kayak tatili yapabilecekleri farklı adreslere odaklanırken özellikle İstanbul’da yaşayan aileler ise daha çok İstanbul çevresinde tatil yapabilecekleri adreslere odaklanıyor. Tüm aile üyelerine hitap edebilecek tatil yerlerini ve bu yerlerin ön plana çıkan özelliklerini sizler için yazdık.

62849592 m

Sapanca

Özellikle kış aylarında farklı bir doğal güzelliğe bürünen Sapanca ailecek huzurlu bir tatil geçirmek isteyen kişiler için önerebileceğimiz ilk adres oluyor. Karlarla kaplı kalan Sapanca’da lüks otel tatili yapabilmeniz veya kiralayacağınız villalar ile bir villa tatili yapabilmeniz mümkün oluyor. Gün içerisinde çıkılacak doğa yürüyüşleri, göl kenarında bulunan restoranlarda lezzetli yemekler yenilmesi, tercih edilecek konaklama seçeneğinin sunduğu özellikler ile dolu dolu bir tatil için Sapanca tercih edebileceğiniz güzel bir seçenektir.

33898274 xxl

 

Kartepe

İstanbul’a yakın tatil yerleri araştırılırken sömestr tatilinde tam teşekküllü bir kış tatili yaşamak isteyenler soluğu Kartepe’de alıyor. Özellikle çocukların yoğun ilgisini çeken Kartepe, tatilcilerin özel aktiviteler yapabileceği çok sayıda seçenek sunuyor. Dileyen tatilciler kayak yaparken dileyenler ise karlarla kaplı doğanın tadını çıkarıyor. Kartepe ulaşım kolaylığı ile de sevilen bir adres oluyor. Şahsi aracı olan kişiler araçlarına Michelin kış lastiklerini takarak kendi arabalarıyla rahat bir şekilde Kartepe’ye ulaşabiliyor. Burada bulunan otel veya tesislerde diledikleri kadar konaklarken karın huzurlu yanlarını ebeveynler eğlenceli yanlarını ise çocuklar yaşıyor.

kartepe

Ağva

Okul tatili bahanesiyle ailecek güzel bir tatil yapmak isteyenler için bir diğer adres Ağva oluyor. İstanbul'a sadece bir saat uzaklıkta olan Ağva, koyları ve ağaçlarla kaplı doğası ile yılın her mevsiminde dikkatleri üzerine toplayan bir yerdir. Küçük sevimli otellerin bulunduğu bölgede ailece keyifli günler geçirilebilir. Gün içerisinde çevredeki diğer Kilim Koyu veya Saklı Göl gibi yerler gezilerek dolu dolu bir gün yaşanabilir.

Ağva’ya gitmeyi düşünen tatilcilerin bu seyahate kendi arabalarıyla çıkmasını öneririz. Böylece çevredeki diğer doğal güzellikleri de gitmişken görebilirsiniz. Ancak sömestr tatilinin kışa denk gelmesinden dolayı bazı bölgeler karlı olabileceğinden yola çıkmadan önce kış lastiklerinizi takmayı unutmayınız.

Riva

Şirinliği ile ön plana çıkan Riva dileyenler için günübirlik diyenler içinse bir konaklama adresi olarak önerilebilir. İstanbul'a yakın olması sayesinde cazip gelen ve kış mevsiminde de dolu olan Riva sevimliliği ile dikkatleri üzerine toplar. Riva'ya gitmişken Riva kalesini görmek ve şehir merkezinde vakit geçirmekte tatilinize farklı bir deneyim katabilir. Sakinliği ve samimi ortamıyla Riva güzel bir sömestr tatili adresi olabilir.

48616399 xxl

 

Enez

Edirne'nin popüler ilçelerinden biri olan Enez Trakya kültürünü deneyimleyebileceğiniz sevimli bir kasabayı andırıyor. Ege kasabalarına da benzeyen havası ile gelen herkesin dikkatini çeken Enez Saros Körfezi’nin kıyısında bulunuyor. Deniz kıyısında bulunan Enez, yaz aylarında deniz tatili yapmak isteyenlerin dikkatini çekerken kış aylarında ise samimi ortamıyla şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercihi oluyor. İstanbul'a 285 km uzaklıkta olan Enez’e dileyenler kendi araçlarıyla kolay bir şekilde ulaşım sağlayabiliyor.

Enez’e gidildiğinde görülmesi gereken bazı özel adresler bulunuyor. Sahil Kervansarayı, Deveci Hanı ve Enez Kalesi bölgenin popüler yerleri olurken aileler için de keyifli gezme yerleri oluyor. Tatil sırasında bölgenin lezzetlerini denemeyi sevenler için de küçük bir önerimiz var; Edirne’ye yolu düşen ve ciğer seven kişilerin Edirne tava ciğerini denemesini öneririz. Şehir merkezinde bulunan veya yol üzerinde denk geleceğiniz yerlerde lezzetli bir tava ciğeri yiyebilirsiniz.

İğneada

Trakya bölgesinde sizler için önereceğimiz bir farklı adres daha var; İğneada. Deniz kıyıları, gölleri ve ormanları ile doğa severlerin hayran kaldığı özel yerlerden biridir. Yılın her mevsiminde dikkat çeken İğneada ilkbahar ve yaz aylarında çok yoğun olduğundan sakinlik arayanların kışın tercih ettiği bir yerdir. İstanbul'a çok yakın olması ile günübirlik ziyaretler bile alan İğneada hem turistik gezilerin yapılabileceği hem de doğanın tadının çıkarılabileceği bir adrestir. Turistik gezi dahilinde Limanköy’de bulunan deniz fenerini görmenizi öneririz. 150 yıllık bu yapı ihtişamlı görüntüsüyle çocuklarınızın da dikkatini çekecektir. Bölgeye geldiğinizde Longoz Ormanlarını da mutlaka görmelisiniz. Ormanın içerisinde yer alan eşsiz ağaçları ve özel kuş türlerini keşfetmek ailecek keyifli saatler geçirmenizi sağlayabilir.

Daha fazla seyahat önerisi için ise Michelin Seyahat Rehberi içeriklerimizi inceleyebilirsiniz.

Yola çıkmadan önce ise lastik bakımınızı yaptırmayı unutmayın. Lastik adam iyi tatiller diler.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.