caz ana banner go rseli

Yaz Aylarında Türkiye'de Gerçekleşecek Caz Festivalleri

17 Nisan 2023 - 5 dakika

Caz müziği, Türkiye'de oldukça genç bir tarihe sahip olsa da popülerliği, 2000'lerin ortalarından itibaren artmaya başladı. Her yıl Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen caz festivalleri ile de bu ilgi giderek arttı.

Günümüzde, Türkiye'de birçok caz festivali düzenlenmektedir. Bu festivallerde, dünya çapında ünlü caz müzisyenlerinin yanı sıra Türk caz müzisyenleri de sahne alır.

Türkiye'de caz festivali denildiğinde akla ilk gelenler arasında; bu yıl 30.su düzenlenecek olan İstanbul Caz Festivali ve bu yıl 32.si düzenlenecek olan Akbank Caz Festivali yer alır. Son dönemdeki bir diğer popüler caz festivali ise bu yıl 7. kez düzenlenecek olan Bozcaada Caz Festivali diyebiliriz.

Ama bunların dışındaki birçok farklı ilde de 1990'ların sonundan itibaren başlayan ve her yıl devam eden caz festivalleri bulunuyor. 

2023 yılında, bahar ve yaz aylarında Türkiye’de gerçekleşecek caz festivalleri hangileri diye merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız listeye mutlaka göz atın:

pexels victor freitas 733767

İstanbul Caz Festivali

1994 yılından bu yana her yıl temmuz ayında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali; sadece dünyadan ve Türkiye’den cazın ünlü sanatçılarını ve müzik severleri buluşturan bir caz festivali olarak değil, yerli sanatçıların çalışmalarına ve yeni üretimlerine destek olarak bu alanda yeni nesilleri caza teşvik eden geniş kapsamlı bir etkinliğe imza atıyor.

2023 yılında yaz aylarında Türkiye’deki caz festivalleri arasında önemli bir yeri olan 30. İstanbul Caz Festivali bu yıl; 40’a yakın konserde 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlıyor. 11 gün boyunca festivalin konuğu olacak isimler arasında indie-rock’ın yıldız grubu The Lumineers, Afro-pop’un çığır açan sesi Fatoumata Diawara, cazdan blues ve daha farklı tınılara uzanan vokaliyle Lizz Wright, Güney Kore’nin yıldız ismi Youn Sun Nah Quartet, multi-enstrümentalist, rapçi ve prodüktör Alfa Mist yer alıyor.

Türkiye Caz Festivalleri 2023 listemizde ilk sıradaki İstanbul Caz Festivali bu yıl da yine Gece Gezmesi, Caz Vapuru ve Parklarda Caz gibi klasikleşen bölümleriyle de oldukça ilgi çekiyor.

pexels yeremia krisnamurti 3857365

Bodrum Caz Festivali

Bu yıl, yaz aylarında Türkiye’deki caz festivalleri arasında yer alan 7. Bodrum Caz Festivali yaz aylarında Bodrum’da olanlar için keyifli bir festival.

16-25 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşecek festivalin ana teması #cazveözgürlük olarak belirtildi. Bodrum’da gerçekleşecek bu caz festivali; dünyanın pek çok yerinden caz müzisyenlerini konserler ve söyleşilerle ağırlayacak. Festival kapsamında ayrıca sergiler de düzenlenecek. Bodrum’da bu yaz denizin ve güneşin yanında caz müziğinin de keyfine varabilirsiniz

pexels ruca souza 1049690

Antalya Caz Festivali

Yaz aylarında Türkiye’deki caz festivalleri listemizde elbette ki Antalya’dan da bir festival var. Bu yıl 6.sı düzenlenecek Antalya Caz Festivali bu yıl hem yerli hem yabancı birçok caz müzisyenini caz severlerle buluşturacak.  6.Antalya Caz Festivali bu yıl, 2-17 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşecek.

Caz festivali için yazı bekleyen ve yaz aylarında Antalya’da olan tüm caz dinleyicileri için bu yıl, 6.Antalya Caz Festivali oldukça keyifli bir program hazırlıyor. Programın detayları henüz açıklanmasa da dünyadan ve Türkiye’den çok önemli ve merak edilen müzisyenlerin yaz aylarında Antalya’nın güzel yaz akşamlarında çok fazla dinleyici ile bulaşacağını tahmin edebiliyoruz.

Afyonkarahisar Caz Festivali 

23. Afyonkarahisar Caz Festivali, bu yıl 1-6 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Caz festivali kapsamında bu yıl da dünyanın farklı yerlerinden sanatçıları ağırlıyor. Hem Türkiye’den hem de Avrupa’nın farklı yerlerinden caz müzisyenlerini Türkiye’de Afyonkarahisar ilindeki caz dinleyicileriyle buluşturan festival her yıl büyük ilgi görüyor. Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği tarafından düzenlenen festival ile caz müziği Türkiye’nin büyük şehirleri dışında bulunan caz severlere de ulaşmış oluyor.

Yaz aylarında Türkiye’deki caz festivalleri arasında yirmiyi aşkın yıldır var olan Afyonkarahisar Caz Festivali şimdiye kadar binlerde caz müzisyenini caz dinleyicileriyle buluşturdu

Nilüfer Caz Festivali

Bu yıl 22 Haziran- 2 Temmuz arasında gerçekleşecek yaz aylarında Türkiye’deki caz festivalleri arasında uzun yıllardır var olan 8. Nilüfer Caz Festivali yine yerli ve yabancı birçok caz müzisyenini, caz gruplarını ağırlayacak.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde gerçekleşen ve Bursalı caz dinleyicilerini her yıl daha çok sevindiren caz festivali, Türkiye’nin caz festivalleri arasında istikrarlı bir programla devam ederek birçok yeni, yerli caz müzisyenine de destek oluyor. Dünyaca ünlü isimlerin de yer aldığı festivalde bir hafta gibi bir süre boyunca Bursa’da caz müziği tınıları yükseliyor.

pexels cottonbro studio 9419224

 

Türkiye Caz Festivalleri 2023 listesine her yıl yeni caz festivalleri eklenmeye devam ediyor. Yaz aylarında Türkiye’deki caz festivalleri birçok farklı ilde hem yazın hem de caz müziğinin keyfini şehir sakinlerine ve misafirlere birlikte yaşatıyor.

Türkiye’de 2023 yılında bahar ve yaz sonu sonbahar başında gerçekleşen diğer caz festivallerinden bazıları ise; ilk kez 1999 yılında düzenlenen ve her yıl nisan-mayıs aylarında düzenlenen 30.İzmir Caz Festivali (3 Mart- 2 Nisan 2023), her yıl eylül ayında düzenlenen Bozcaada Caz Festivali (8-10 Eylül 2023), her yıl eylül ayında düzenlenen ve Alanya Uluslararası Caz Günleri’dir (21-24 Eylül 2023).

Bahar ve yaz aylarındaki caz konserleri için yola çıkmadan yazın hem şehir içinde hem de uzun yolda konforlu ve güvenli yolculuklar için yaz lastikleri ve 4 mevsim lastikleri kategorilerimizi de incelemenizi tavsiye ederiz.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.