sevgililer gu nu ana banner go rseli

Sevgililer Günü için Michelin Tavsiyeli Restoranlar

28 Haziran 2023 - 5 dakika

Masalsı Bir 14 Şubat Akşamı İçin Michelin Tavsiyeli Restoranlar

Yılın en romantik günlerinden biri olan 14 Şubat Sevgililer Günü hızla yaklaşıyor! Hayatınızdaki o özel insan için şık ve romantik bir sürpriz hazırlamaya ne dersiniz? Michelin Yıldızlı Restoranlar arasında seçim yaparak keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Bu yazımızda sizin için Bib Gourmand ve Michelin tarafından tavsiye edilen restoranlardan bazılarını listeledik. Şimdiden afiyet olsun!

Aheste

Beyoğlu’nun Asmalı Mescit Mahallesi içerisinde yer alan Aheste, Pera’yı ardınızda bırakarak şık bir restoranda romantik yemek yemek için birebir! Mezelere modern yaklaşımı ile dikkat çeken Aheste’nin menüsünde kuzu yürek ızgara ve dört pirincin kullanıldığı tariflerin yanı sıra vejetaryen seçenekler de bulunuyor. Aheste, müşterilerine geleneksel mutfağın en güzel örneklerini sunuyor.

Aman da Bravo

Modern mutfaktan en leziz örnekleri sunan Aman da Bravo, Beşiktaş’ın Bebek semtinde yer alıyor. Lüks havası ve son moda terası ile dikkat çeken Aman da Bravo, şehrin koşuşturmasından kaçmak isteyenlerin de uğrak adresi. Restoranda birinci sınıf, yerel kaynaklı ürünlere öncelik veriliyor. Şefler, mutfak deneyimini en üst seviyeye taşımak amacı ile uluslararası lezzetleri menüden eksik etmiyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’nü özel kılmak için tercihlerinizden biri Aman da Bravo olabilir!

Calipso

Deniz ürünlerini seviyorsanız Calipso tam size göre! Calipso, İstanbul sakinlerine şehrin karmaşasından uzaklaşma fırsatı sunuyor. Garsonlar ise cam dolaplar içerisindeki geniş meze konusunda uzman tavsiyeler veriyor. Geleneksel hazırlama yöntemleri ile öne çıkan taptaze deniz ürünlerinin zengin aromalarıyla, lezzetli bir akşam geçirebilirsiniz.

Cuma

Antikacı dükkanları ile ünlü olan Çukurcuma semti içerisinde yapılacak bir gezintinin ardından, lezzetli Akdeniz mutfağı ile sevdiğinizi mutlu edebilirsiniz. Önünde muhteşem bir teras bulunan şirin tesis içerisinde dilerseniz Türk kahvaltısı yapabilir, Akdeniz esintili öğle ya da akşam yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz. Mevsimlik ürünler en iyi şekilde sunulurken, dolgun malzemeli pizzaların ve leziz makarnaların keyfine varabilirsiniz.

image1 sevgililer gu nu ana banner go rseli

 

Karaköy Lokantası

Karaköy’ün popüler mekanları arasında yer alan Karaköy Lokantası, inanılmaz lezzetler sunuyor. Türk mutfağı ile ünlü lokantada 80 adet meze seçeneği, paylaşım tabakları ve geleneksel yemeklerin arasında kendinizi kaybedebilirsiniz. Sessiz terası ve deniz mavisi karolarla döşeli şık duvarların önünde romantik fotoğraflar çekinebilirsiniz.

Pandeli

Mısır Çarşısı’nın üzerinde birinci kata giden merdivenleri çıktığınızda, duvarlardaki mavi mozaiklerin bulunduğu tarihi etkilere sahip Türk dekorasyonunun büyüsüne kendinizi kaptırabilirsiniz. Türk tariflerine sıkı sıkıya bağlı olan Pandeli; romantik bir yemek için ideal.

Alaf

Kuruçeşme’de romantizmi üst seviyelere çıkaracak bir akşam yemeği için rotanızı Alaf’a çevirebilirsiniz! Çatı kısmında harika bir kokteyl barı bulunan hareketli restoranda, damağınızı çeşitlilik barındıran bir keşif yolculuğuna çıkabilirsiniz. Yemeklerde ise çeşitli etkiler görebilirsiniz. Anadolu yemekleri veya modern tekniklerle hazırlanan pek çok tarif 14 Şubat Sevgililer Günü’nün vazgeçilmezi olacak.

Giritli

İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan Giritli, geleneksel mutfak sevenlerin de gözdesi. Hava koşulları uygun olduğunda sizi geniş terasında ağırlayan restoranda, geleneksel tatlıların yeni şekillerde sunulduğu içecekler dahil menüleri deneyebilirsiniz. Mükemmel lezzete sahip çeşnilendirilmiş taze ürünler ve büyük porsiyonlarla hem midenizi hem kalbinizi doldurabilirsiniz. İşte gerçek bir ziyafet!

Sade Beş Denizler Mutfağı

Canlı Nişantaşı’nın bitmek bilmeyen hareketliliği ortasında en leziz yemekleri tadabileceğiniz Sade Beş Denizler Mutfağı; hızlı bir atıştırmanın yanı sıra zengin bir akşam yemeği için de oldukça ideal. Sade Beş Denizler Mutfağı, müşterilerine geleneksel mutfağın leziz tatlarını sunuyor. Üstelik bu restoranın en büyük çekiciliği ise Türk misafirperverliğini en iyi şekilde yaşatıyor olması. Acı biberli baharatlı dana dili salatası ve patates, yoğurtlu mantı gibi çeşitli Anadolu lezzetlerini enfes tadıyla Sade Beş Denizler Mutfağı’nda bulabilirsiniz.

image2 sevgililer gu nu ana banner go rseli
Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.