ana banner görseli 36

Çocuklar ile Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

16 Ocak 2024 - 5 dakika

Çocuklarınız ile güzel anılar biriktirebilmek ve yeni deneyimler elde edebilmek için aile seyahatlerinin sizler için son derece kıymetli olduğuna eminiz. Ebeveynler olarak sizlerin, planladığınız seyahatin hayal ettiğiniz gibi gidebilmesi ve konforlu şartlarda seyahat edebilmeniz için özellikle bazı konularda dikkatli olması gerekebilir. Ailecek tatile giderken alınması gerekenler listesine dikkat etmeniz doğru tatil hazırlığı yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu sayede tatil sırasında yaşayabileceğiniz herhangi bir olumlu veya olumsuz duruma karşı hazırlıklı olabilirsiniz.

124461990 m

Yeterli Miktarda Kıyafet Aldığınıza Emin Olun

Çocuklar yemek yerken veya oyun oynarken üzerlerini kirletebilir veya aşırı hareketli olmaları nedeniyle çok sık terleyebilirler. Seyahat süresince yanınıza yeterli miktarda kıyafet almadığınız noktada yeniden çamaşır yıkama ihtiyacı duyabilirsiniz. Çamaşır yıkamama imkânınız olmadığı noktada ise çocuklarınızın kıyafet değişikliğini yeteri kadar sağlayamayabilirsiniz. Bu durum sizi strese sokabilir veya üzebilir. Bu nedenle tatile çıkarken çocuğunuz için ayrı bir çanta hazırlamanızı ve yeterli miktarda yedek kıyafet almanızı öneririz. Çocuğunuzun küçük olması halinde ekstra; zıbın, tulum, pijama ve şapka gibi kıyafetler almayı da unutmamalısınız.

92413094 s

 

Bebek Arabanızı Yanınızda Götürün

Bebeğinizin veya çocuğunuzun küçük olması halinde seyahat sırasında sürekli hareket etmek çocuğunuz için zorlayıcı olabilir. Bebeğinizi yorulduğunda kucağınızda taşımanız bir süre sonra sizin de yorulmanıza neden olabilir. Bu tür durumların önlenmesi için tatile bebek arabası götürmenizi öneririz. Bebek arabası sayesinde rahat bir şekilde ailecek uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Şahsi araçla seyahat edildiği durumlarda bebek arabasını rahat bir şekilde aracınız ile taşıyabilirsiniz. Uçak veya otobüs gibi ulaşım araçları ile seyahat sırasında ise bebek arabasını bagaj veya kargo bölümüne verebilirsiniz.

64174320 s

 

Araba Çocuk Koltuğu ile Seyahat Edin

Trafik güvenliği nedeniyle araba çocuk koltuğu belirli bir yaş grubuna kadar zorunludur. Trafik yönetmeliğine göre kilosu 36 kilogramın altında ve boyu 150 santimden kısa olan çocukların çocuk oto koltuğuna oturması gerekir. Böylece seyahat sırasında çocuğun emniyet güvenliği sağlanabilir. Araba çocuk koltuğu bebeğinizin güvenliğinin yanı sıra seyahat sırasında rahat bir şekilde pozisyon alabilmesini de sağlar. Bebeğinizi rahat bir şekilde koltuğunda uyuyabilir veya keyifle etrafı izleyebilir.

00301165

 

İlk Yardım Çantası Almayı Unutmayın

Çocuklarla seyahat ederken olumsuz sağlık durumlarına hazırlıklı olmak son derece önemlidir. Acil durumlar karşısında ilk müdahaleyi yapabilmek adına bazı eşyalara seyahat çantanızda yer verebilirsiniz. Acil çantanızda ateş ölçer, ateş düşürücü veya ağrı giderici şuruba yer verebilirsiniz. Böcek ısırıklarına karşı ilaç veya böceklerden koruyucu solüsyonlar temin edebilirsiniz. Bebeğinizin kullandığı düzenli ilaçlar var ise bu ilaçların yedeklerini almayı unutmamalısınız. Bebeğiniz veya çocuğunuzun alerjik bir bünyesi varsa alerji ilaçlarını da önlem adına yanınıza almayı ihmal etmemelisiniz.

Sevdiği Oyuncak veya Kitaplara Valizinizde Yer Açın

Tatilin veya seyahatin bazı anlarında bebeğiniz veya çocuğunuz çevreye karşı sizin kadar ilgili olmayabilir veya sıkılabilir. Bu tür durumlarda çocuğunuzun keyifli vakit geçirebilmesi için en sevdiği oyuncağından destek alınabilir. Havaalanında, restoranlarda veya kaldığınız otelde uzun soluklu vakit geçirmesi için bulmacalardan veya boyama kitaplarından yararlanılabilir. Bu sayede çocuğunuz hem eğlenceli hem de öğretici zaman geçirebilir. Çocuğunuz eğlenirken sizler de tatilin keyfini çıkarmaya devam edebilirsiniz.

119343760 s

 

Tatile Çıkacağınız Mevsime Göre Belirli Eşyaları Yanınıza Aldığınızdan Emin Olun

Tatil yapmak her mevsim güzel olurken tatile çıkacağınız mevsim valiz içeriğinizi direkt olarak değiştiriyor. T-shirtler yerine kazaklar koymak akla gelen ilk değişim olurken valizi detaylandırmak gerekebiliyor. Yaz tatilleri için güneş kremi, güneş gözlüğü, deniz gözlüğü, mayo gibi ek eşyalar gündeme gelirken kış tatilinde atkı, bere ve eldiven götürülmesinin ihmal edilmemesi gerekiyor.

Çocuklarınız ile seyahat ederken eşya hazırlığınıza dikkat ettiğiniz gibi aracınızla seyahat etmeniz halinde aracınızın da bakımına özen göstermelisiniz. Aracınızın yıllık bakımının gelmesi halinde bakım yaptırmadan seyahate çıkmamalısınız. Uzun yol öncesinde araç lastiklerinizin sağlamlığını gözden geçirmelisiniz. Araç lastiklerinizin seyahat edeceğiniz mevsim ile uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Özellikle kış tatillerinde kış lastiği ile seyahat etmelisiniz. Aksi takdirde karlı bir yolda aracınız kalabilir veya kaza yapma riskiniz artabilir. Benzer bir şekilde kış dışındaki mevsimlerde de 4 mevsim lastikleriniz veya yaz lastikleriniz ile seyahat etmelisiniz. Güvenli sürüşler dileriz!

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.