yolculukta ihtiyac ana banner go rseli

Yolculukta ve Tatilde İhtiyacınız Olabilecekler

13 Temmuz 2023 - 5 dakika

Güneşin yüzünü iyice gösterdiği bahar aylarının gelmesiyle ve bir de bayram tatili yaklaşınca seyahat planları yapılmaya başlandı. Özlemle beklenilen uzun araba yolculukları da planlar arasında yerini aldı. Planlarınızdan önce aracın yolculuk öncesi sürüş hazırlığı ve lastik kontrolü gibi önemli konulara dikkat etmek önemli. Ancak sadece bu da yeterli değil. Hadi gelin yolculuğunuzun daha keyifli ve güvenli olması için yolculukta yanınıza alınması gerekenler listesine ve dikkat edilecek diğer noktalara birlikte göz atalım!

araba yolculug u

Yanınızda Bulunması Gerekenler

Herhangi bir yolculukta ya da tatile giderken alınması gerekenler hemen hemen aynı olsa da bazen akıllardan çıkabiliyor. Bu nedenle bir liste hazırlayabilir ve yanınıza almanız gerekenleri unutmadan yolculuğa başlayabilirsiniz. Yolculuk esnasında yanınızda bulunması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • İçecekler: Yolculuk esnasında susuz kalmamak için yanınızda su, meyve suyu veya maden suyu gibi içecekler bulundurmanız önemlidir. Böylece hem susuzluğunuzu giderebilir hem de yolculuk sırasında vücudunuzun sıvı ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
  • Atıştırmalıklar: Uzun yolculuklarda açlık hissi sıkça yaşanır. Bu nedenle yanınızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmak önemlidir. Örneğin meyve, kuruyemiş, kepekli bisküvi gibi atıştırmalıklar, yolculuk boyunca size enerji verir ve tokluk hissi sağlar.
  • Araç şarj cihazı: Telefon, tablet gibi cihazların bataryaları uzun yolculuklarda çabuk tükenir. Bu nedenle yanınızda bir araç şarj cihazı veya powerbank bulundurmanızda fayda var.
  • Yastık ve battaniye: Uzun yolculuklarda dinlenmek önemlidir. Yanınızda bir yastık ve battaniye bulundurarak araçta rahatça uyuyabilirsiniz.
uzun yolculug a hazırlık

 

Uzun Araç Yolculuğunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzun yolculukta alınması gerekenlere değindik. Şimdi yolculuk boyunca dikkat etmeniz gerekenlere göz atalım. Sürüş öncesi aracınızın kontrollerini tam olarak yapmanız gerekecektir. Aracın yolculuk öncesi sürüş hazırlığı için aşağıdaki unsurlara dikkat edebilirsiniz:

  • Araç Bakımı: Uzun yolculuk öncesinde aracınızın bakımını yaptırmanız gerekir. Özellikle lastiklerinizi, frenlerinizi ve sıvı seviyelerini kontrol etmek önemlidir. Yakın zamanda rutin bakım yaptırdıysanız dahi, uzun yol öncesi uzun yol bakımı için Michelin grubunun araç bakım ağı olan Euromaster'ın servis noktalarına uğramanız sağlıklı olacaktır.
  • Sürüş Hızı: Uzun yolculuklarda sürüş hızınızı dikkatli seçmeniz gerekir. Yol koşullarına göre hızınızı azaltmanız hem güvenli hem de yakıt tasarrufu açısından önemlidir.
  • Araç İçi Hava Kalitesi: Araç içindeki hava kalitesi uzun yolculuklarda önemlidir. Bu nedenle aracın klima ve havalandırma sistemini düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir. Aracın içindeki havayı taze tutmak için periyodik olarak camları açarak havalandırmak da faydalıdır.
2022 02 dcem mi b2c aa 4w nurt sum na nativead static na 1200x628 na 2 na

 

Yolculukta Gerekebilecekler

Bir yolculuk esnasında dikkat etmeniz gerekenlerden ve yolculuk esnasında yanınızda olması gereken temel ihtiyaçlardan bahsettik. Peki yolculukta ve tatile giderken alınması gerekenler nelerdir?

  • Bahsettiklerimiz dışında uzun yolculuklarda yanınıza almanız gereken ve bazen gözden kaçabilen başka ihtiyaçlar da vardır. Örneğin, güneş gözlüğü, güneş kremi, şapka, yağmurluk, eldiven gibi ekipmanlar yolculuğunuz sırasında işinize yarayabilir.
  • Tatile çıkarken unutulmaması gereken diğer bir konu da bagajın düzenlenmesidir. Bagajda yer alan ağır eşyaların aracın denge merkezini bozmamasına dikkat etmelisiniz. Bagajdaki eşyaların güvenliği için de çanta ya da kutular içinde düzenlemeniz önerilir.
  • Yolculuğunuzu daha rahat ve keyifli hale getirebilecek birkaç diğer şey daha vardır. Bunlardan biri, uzun bir yolculuk sırasında dinlenmenize ve uyumanıza yardımcı olabilecek bir boyun yastığıdır. Benzer şekilde, kulak tıpaları ve göz maskesi, gürültü ve ışığı engelleyerek daha rahat dinlenmenize olanak tanır.
  • Düşünmeniz gereken diğer önemli bir öğe, bir ilk yardım çantasıdır. Yolda beklenmedik durumlar meydana gelebilir ve temel bir ilk yardım çantasına sahip olmak, küçük yaralanmaları ve hastalıkları tedavi etmenize yardımcı olabilir. İlk yardım çantasının yara bandı, antiseptik, ağrı kesiciler, bulantı önleyici ve ihtiyacınız olabilecek herhangi bir reçeteli ilaç gibi öğeleri içermesi iyi olur.
  • Arabayla seyahat edenler için, telefonunuzda GPS veya navigasyon uygulaması hayat kurtarıcı olabilir. Kaybolmak sinir bozucudur ve zaman kaybına neden olabilir. GPS, hızlı ve kolay bir şekilde yolunuzu bulmanıza yardımcı olabilir. GPS veya telefonunuzun arızalanmasına karşı yedek olarak bir harita taşımanız da iyi bir fikirdir.

Son olarak, uzun bir yolculuk sırasında eğlenmek önemlidir. Müzik, sesli kitaplar ve podcast'ler zamanınızı geçirmenize ve zihninizin meşgul olmasına yardımcı olabilir. Çocuklarla seyahat ediyorsanız, onları meşgul tutmak için oyunlar, boyama kitapları ve diğer aktiviteleri de yanınıza almayı unutmayın. Michelin olarak bu keyifle yolculuk yapmanızı önemsiyoruz. Dilerseniz “Türkiye’nin En Güzel Yolları” başlıklı yazımızı okuyarak, rotanızı keyifli yollara göre planlayabilirsiniz.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.