ana banner go rseli 7

Yurt Dışı Seyahati İçin 10 Öneri: Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

12 Eylül 2023 - 5 dakika

Türkiye’nin herhangi bir şehrine gider gibi yurt dışına çıkabileceğinizi biliyor musunuz? Türk vatandaşlarının vizeye ve hatta pasaporta dahi ihtiyaç duymadan, ister seyahat ister iş amaçlı, farklı kültürleri keşfetmesine olanak sağlayarak gidebileceği ülkeler bulunuyor. Eğer siz de vizesiz gidilebilecek ülke listesi hakkında detayları merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz! Gelin vizesiz gidilebilecek ülkeler 2023 yılında nerelerdir sorusunun yanıtına birlikte göz atalım.

00301054

 

VİZESİZ GİDİLEBİLEN ÜLKELER

Türkiye’den vizesiz olarak pek çok ülkeye gitmek mümkün. Sınır kapılarında pasaport kontrolü yapılıyor olsa da bazı ülkelere sadece kimlikle bile giriş yapılabiliyor. Vizesiz gidilen ülkeler listesindeki yerlere sadece kimlik ve pasaportunuzu yanınıza alarak gidebilirsiniz. Bu yazımızda sizin için vizesiz gidilebilecek ülkeler arasından 10 tanesini derledik. Keyifli okumalar!

1. Gürcistan

Gürcistan; kimlikle giriş yapabileceğiniz ülkeler arasında yer alıyor. Başkenti olan Tiflis ve Batum’da çok sayıda etkileyici tarihi yapı bulunuyor. Üstelik Gürcistan’ın herkesi kendisine hayran bırakan doğası da göz kamaştırıyor. Gürcistan’a gittiğinizde herkesin dilinde olan Ali ve Nino Sevgi Anıtı’na da uğramadan geçmeyin. Ayrıca Dünya’nın en derin mağarası olan Krubera Mağarası’nı da ziyaret etme şansınız bulunuyor.

2. Makedonya

Vizesiz gidilen ülke listesinde yer alan ülkelerden biri de Makedonya. Özellikle hafta sonu kaçamakları için ideal olan Makedonya’da derin bir Osmanlı izi bulunuyor. Üsküp’te yer alan doğal güzelliklerin büyüsüne kendinizi bırakabileceğiniz Makedonya’da Matka Kanyonu’nu da mutlaka görmeniz gerekiyor. Üstelik Matka Gölü üzerinde keyifli bir tekne turu yapabilirsiniz.

3. Arnavutluk

Osmanlı etkilerinin açıkça görüldüğü Arnavutluk; vize gerektirmeyen ülkeler arasında yer alıyor. Kaleler, kuleler, surlar ve saraylarla çevrili ülke, sizi geçmişe götürecek. Tiran hem Arnavutluk’un başkenti hem de hava yolu ile ülkeye gelenlerin ilk durağı oluyor. Eğer kültür turu yapmak isterseniz mayıs, haziran ve eylül aylarında ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. Yaz tatili için de rotalarınız arasına Arnavutluk’u ekleyebilirsiniz. Yeterince keşfedilmemiş Arnavutluk sahillerinde mevsimin tadını çıkarabilirsiniz.

4. Kosova

Vize istemeyen ülkeler arasında yer alan bir diğer ülke ise Kosova. Ülkede 90 güne kadar vizesiz kalabilirsiniz.  Eğer kışın kaymaktan keyif alıyorsanız kış aylarında; eğer kaymayı düşünmüyorsanız bahar aylarında ülkeyi ziyaret etmenizi öneririz. Ayrıca Sultan Murat Türbesi, Tekkeler ve Etnografya Müzesi gibi yerleri de mutlaka görmelisiniz.

5. Bosna - Hersek

Ülkelerde vize şartları istemeyen ülkelerden biri de Bosna – Hersek. Ülkede vize zorunluluğu bulunmasa da pasaport sahibi olmanız gerekiyor. Bosna – Hersek içerisinde pek çok güzellikler barındıran bir ülke olarak biliniyor. Eğer rotanızı bu ülkeye çevirirseniz; Umut Tüneli, Latin Bridge, Sönmeyen Ateş Anıtı, Saraybosna Katedrali gibi eserleri ziyaret edebilirsiniz.

00301264

 

6. Sırbistan

Vizesiz gidilebilecek ülke listesi içerisinde Sırbistan da yer alıyor. Avrupa’nın en eski başkentlerinden biri olan Belgrad ile ünlü ülkede ufkunuzu ve birikiminizi iki katına çıkaracak yerler bulunuyor. Victor Anıtı, Aziz Petka Şapeli, Doğa Tarihi Müzesi, Roma Kuyusu gibi gezebileceğiniz pek çok yer bulunuyor.

7. Belarus

Vize gerektirmeyen ülkeler denilince akla gelen bir diğer ülke ise Belarus. Bağımsızlık Meydanı, Zafer Meydanı, Taş Parkı, Aziz Simon ve Helena Kilisesi gibi doğal ve tarihi harikalarıyla ünlü Belarus, rotanıza eklemeniz gereken bir ülke. Beyaz Rusya adıyla da bilinen ülke, 2.Dünya Savaşı’ndan kalma havayı da hâlâ taşıyor.

8. Fas

Fes, Marakeş, Rabat gibi şehirleriyle apayrı bir ülke olan Fas, vize istemeyen ülkeler arasında yer alıyor. Kazablanka filmi ile akıllara kazınan Fas, Kuzey Afrika ülkesinde yer alıyor. Eğer rotanızı Fas’a çevirdiyseniz gezebileceğiniz yerlerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz: Majorelle Bahçesi, Kazablanka Katedrali, Yves Saint Laurent Müzesi, Menara Bahçeleri, Cyber Park.

9. Azerbaycan

Vizesiz gidilen ülke denilince akla gelen bir diğer yer ise Azerbaycan. Kardeş ülke olarak bilinen Azerbaycan, zengin bir kültüre de sahip. Kız Kalesi, Şirvanşahlar Sarayı, Yanar Dağ, Minyatür Kitap Müzesi gibi yerleri Azerbaycan rotanızın içine ekleyebilirsiniz.

10. Moldova

Romanya ve Ukrayna arasında yer alan Moldova, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ülkeye giriş tarihinden itibaren 90 günü aşmamak şartıyla vizesiz seyahat şartı tanıyor. Moldova’ya giderseniz Kişinev Su Kulesi, Stefan Cel Mare Anıtı, Old Orhei gibi yerleri gezebilirsiniz.

gr002234

 

Sizin için yurt dışında vizesiz gezebileceğiniz 10 ülkeyi derledik. Eğer yurt içindeki gezi rotalarıyla ilgileniyorsanız, daha fazla öneri için İlkbaharda Hangi Ayda Nereye Gidilir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Desteklenmeyen bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı bu web sitesi tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle bazı fonksiyonlar istendiği gibi çalışmayabilir. Ayrıca sayfa açılırken sorunlar görülebilir. Bu web sitesini en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya tarayıcınızı güncelleyin.