LASTİKLERİMİZLASTİKLERİMİZ TÜM LASTİKLERİ GÖSTERTÜM LASTİKLERİ GÖSTER BAYİLERİMİZBAYİLERİMİZ

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI

Özet

Michelin, kişisel bilgilerinizi korumaktadır ve ne tür bilgiler aldığımız ve bu bilgileri nasıl kullanacağımız konusunda açık ve şeffaf davranmaktadır. Bu politika, web sitemizi veya dijital hizmetlerimizi kullandığınızda veya siz bize sağladığınızda aldığımız kişisel bilgilerin, 07.04.2016 tarihli ve 29677 sayılı Ticari Sicil Gazetesinde yayınlanan 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun ile birlikte (AB) 2016/679 Sayılı Yönetmeliği (Genel Veri Koruma Yönetmeliği) uyarınca tarafımızca nasıl işleneceğini açıklamaktadır.

Kişisel bilgileriniz ve bu bilgileri nasıl kullanacağımızla ilgili görüş ve uygulamalarımızı öğrenmek için lütfen aşağıdaki politikayı dikkatlice okuyun.

  1. Biz kimiz ve bizimle nasıl iletişim kurulabilir?

  2. Bu gizlilik politikası kapsamında yer alan web sitelerimiz

  3. Okumanız gereken diğer politikalar

  4. Sizden alabileceğimiz bilgiler

  5. Pazarlama İletişimi

  6. Sizin hakkınızda diğer yerlerden aldığımız bilgiler

  7. Kişisel bilgilerinizi nerede saklıyoruz?

  8. Kişisel bilgilerinizin paylaşılması

  9. Kişisel Verilerin Uluslararası Aktarımları

  10. Kişisel bilgileri ne kadar süreyle saklayacağız?

  11. Veri koruma mevzuatı kapsamındaki haklarınız

  12. Bilgilerinizi kullanma şeklimizden memnun değilseniz, ne yapabilirsiniz?

  13. Veri Güvenliği Hakkında

  14. Gizlilik Politikamızda Yapılan Değişiklikler


  1. Biz kimiz ve bizimle nasıl iletişim kurulabilir?

Tam şirket ismimiz Michelin Lastikleri Ticaret A.Ş.’dir (“Michelin”) ve web sitemizi ve hizmetlerimizi kullandığınızda doğrudan bir Veri Denetleyici olarak hareket etmekteyiz.

Bize ulaşmanız gerekirse, bunun için birkaç seçeneğiniz bulunmaktadır:

  • contact@tc.michelin.eu adresinden bize e-posta gönderebilirsiniz

  • Michelin Lastikleri Ticaret AŞ'ye hitaben bir mektup gönderebilirsiniz Büyükdere Cad. Tekfen Tower No: 209. 34394. Levent Şişli İstanbul

  • ayrıca (212) 317 52 62 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.


  1. Bu gizlilik politikası kapsamında yer alan web sitelerimiz

Bu politikada belirtilen bilgiler aşağıdaki web siteleri için geçerlidir:

www.michelin.com.tr



  1. Okumanızı önerdiğimiz diğer politikalar ve bilgiler

Bu Gizlilik Politikası, kişisel bilgilerinizi web sitelerimizde nasıl aldığımıza ve kullandığımıza dair ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri içermekle birlikte, başka yerlerde de okumanızı önerdiğimiz bilgiler bulunmaktadır.

Ek gizlilik politikaları

Çerez Politikamız

Bağlantılı Platformlar


  • Ek gizlilik politikaları

Bu politika, web sitemiz ve dijital hizmetlerimiz ile Michelin tarafından sunulan ürünleri kullanımınız için ana gizlilik politikamızdır. Bununla birlikte, gizlilik politikasında belirli dijital ürünler ve hizmetlere yönelik ek bilgiler bulunabilir. Bu ürünlere ve hizmetlere kayıt olduğunuzda veya abone olduğunuzda lütfen bu politikaları okuyun.

  • Çerez Politikamız

Web sitemizi ve sunduğumuz diğer dijital ürünleri ve hizmetleri kullandığınızda, sizi web sitemizin ve diğer dijital ürün ile hizmetlerimizin diğer kullanıcılarından ayırmak için çerezler aracılığıyla bilgiler toplanabilir. Çerez kullanımımızı ve çerezleri kullanma amacımızı açıklayan ayrı bir Çerez Politikamız bulunmaktadır. Buradaki Çerez Politikamızı okumanızı öneririz: https://www.michelin.com.tr/cerez-politikasiBağlantılı platformlar

Sitemiz, web sitelerimiz ile iş ortaklarımız, reklam verenlerimiz ve iştiraklerimizin dijital platformları ve sosyal medya sayfalarımıza ve onlardan gelen bağlantılar içerebilir. Bu İnternet sitelerine giden bağlantıları takip ederseniz, lütfen bu sitelerin kendilerine ait gizlilik politikaları olduğunu ve bu politikalarla ilgili olarak sorumluluk ya da yükümlülük kabul etmediğimizi unutmayın. Bu İnternet sitelerine kişisel bilgilerinizi vermeden önce lütfen bu politikaları gözden geçirin.

  1. Sizden alabileceğimiz bilgiler

Bu bölüm, aşağıda belirtilenleri içermektedir:

  • kişisel bilgilerinizi nasıl aldığımız;

  • aldığımız veri kategorileri;

  • aldığımız bilgileri nasıl kullanacağımızın açıklaması;

  • alınan bilgileri işlemek için esas aldığımız hukuki dayanak;

  • alınan bilgileri ne kadar süreyle saklayacağımız ve

  • belirli veri türleri


Sizinle ilgili aşağıdaki bilgileri alabilir ve saklayabiliriz:

Alınan veriler

Amaç/Faaliyet

Veri Türü

İşleme için hukuki dayanak

Saklama süresi

Bir yarışmaya veya promosyona katıldığınızda bize verdiğiniz bilgiler (“Yarışma Verileri”).

Size yarışma hakkında daha fazla bilgi göndermemizi veya yarışmayı kazanan siz iseniz size ödülünüzü göndermemizi sağlamak içindir. Bilgilerinizi topladığımızda aksini belirtmediğimiz sürece, bu bilgileri yalnızca yarışmaları veya promosyonları yönetmek için kullanacağız.

Rekabet Verileri, adınız ve e-posta adresiniz gibi bilgileri içerebilir.


Ödül kazanırsanız, ödülünüzü size göndermemize imkan sağlayacak açık adresinizi isteyebiliriz

Sizinle bizim aramızda yarışmaya veya promosyona katılma anlaşmasının yapılması.


Bir yarışma kazanırsanız, size ödülünüzü gönderdiğimiz tarihten sonra en geç 6 ay içinde sizden aldığımız verileri sileriz.


Aldığımız diğer veriler, yarışmanın veya promosyonun kapanmasından 3 ay sonra silinir.



Bir araştırmayı tamamladığınızda veya bir ankete yanıt verdiğinizde veya bir yorum ya da geri bildirim gönderdiğinizde bize verdiğiniz bilgiler (“Yorum Verileri”).

Belirli bir konuyla ilgili bilgi toplamak için, örneğin, size sunduğumuz hizmetler veya ürünlerimizin/hizmetlerimizin yorumları.

Çoğu durumda araştırmalar ve anketler anonimdir ve yalnızca istatistiksel veriler için kişisel bilgi toplarız. Bunun haricindeki durumlarda, bilgileri aldığımızda sizi bilgilendireceğiz. Bu tür bir işlevsellik mevcutsa, geri bildirimler ve yorumlar web sitesinde bazı kişisel bilgilerle birlikte açıklanabilir. Böyle bir durumda bilgilendirileceksiniz.


Bilgiler, tam adınızı, e-posta adresinizi ve talep edilen diğer kişisel verilerinizi içerebilir.

Yorum Verilerinin işlenmesine yönelik hukuki dayanak olarak, müşterilerimize ve kullanıcılarımıza sunduğumuz ürün ve hizmetlerimizin izlenmesi ile geliştirilmesinde ve müşteri deneyiminin web kullanıcılarıyla paylaşılmasında meşru menfaatimizi kullanacağız.


Diğer web kullanıcılarına yardımcı olmak için sizden gelen yorumları ve geri bildirimleri saklamak istemekle birlikte, yorumlarınızı ve geri bildirimlerinizi 3 yıl sonra anonim hale getirecek veya sileceğiz.


Araştırmaya veya ankete istinaden toplanan her türlü bilgi, yanıtlarınızı göndermenizden sonra 3 yıl içinde silinecektir. Saklanan bilgiler sadece istatistiksel veriler olacaktır.

Bayi konumu bulucumuz gibi konum hizmetlerini kullanırken bize verdiğiniz bilgiler (“Konum Verileri”).

Bu bilgiler, çevre konumlardaki bayileri tespit etmek için kullanılır.

Hizmetlerimizden bazılarını kullanmanız için sizden bir konum istemekte veya tarayıcınızın veya cihazınızın yerini kullanmaktayız. Lütfen tarayıcınızın veya işletim sisteminizin gizlilik politikasına bakın. (Daha fazla bilgi için, tarayıcınızın veya işletim sisteminizin gizlilik politikasına bakabilirsiniz).

Dijital ürün ve hizmetlerin sağlanması için sizinle bizim aramızdaki anlaşmanın ifası, Konum Verilerinin işlenmesi için hukuki dayanaktır.

Hiçbir Konum Verisi almamakta ve bu nedenle bu tür verileri saklamamaktayız.

Bizimle iletişim kurduğunuzda bize verdiğiniz bilgiler; ör. e-posta ile veya web sitelerimiz üzerinden ulaşım formu veya web sitemizdeki canlı sohbet fonksiyonu üzerinden (“İletişim Verileri”)

Bu bilgiler, yorumlarınıza, sorgularınıza veya sorularınıza yanıt vermemizi veya bunları takip etmemizi sağlamak için kullanılmaktadır

  • Bilgiler, tam adınızı, e-posta adresinizi ve sizinle iletişim kurmamızı sağlamak için bize verdiğiniz diğer kişisel verilerinizi içerebilir.

Size yardımcı olma ve iletişiminize cevap verme konusundaki meşru menfaatlerimizi İletişim Verilerinizi işlemek için hukuki dayanak olarak kullanacağız.

Söz konusu iletişim ile ilgili konuyu ele almamızı sağlamak için gerekli olduğu sürece İletişim Verilerini saklamaya devam edeceğiz. Konunuz ele alındığında, İletişim Verilerini 6 ay içinde sileceğiz.

Bültenlerimizden veya pazarlama iletişimlerimizden herhangi birini almak için bize üye olarak daha fazla bilgi talep ederseniz (“Pazarlama Verileri”). Daha fazla bilgi için, aşağıdaki 6. bölüme bakabilirsiniz.

Pazarlama Verileri, size ilgili bildirimleri ve/veya bültenleri ve/veya herhangi bir pazarlama iletişimini göndermek amacıyla işlenir.

Size bu bilgiyi gönderebilmemiz için adınızı, soyadınızı, adresinizi, telefon numaranızı ve e-posta adresinizi isteyeceğiz.

Bu işlem için hukuki dayanak, verdiğiniz onaydır.


Pazarlama Verilerini son iletişimimizden sonra en fazla 3 yıl saklayacağız.


İsteyerek Verilen Bilgi

Bize bilgi verdiğinizde (örneğin, yukarıdaki senaryolarda belirtilen bilgiler), bazı durumlarda sizden gönüllü olarak verilen ek bilgiler isteyebiliriz. Bu bilgiler, isteğe bağlı olarak tanımlanacaktır ve müşterilerimizi daha iyi anlamamıza ve hizmetlerimizi müşterilerimize uyarlamamıza yardımcı olmak için kullanılır.

İstatistiksel Bilgiler

Ayrıca istatistiksel veya demografik veriler gibi toplu veriler de toplamakta ve kullanmaktayız (“Toplu Veriler”). Toplu Veriler, kişisel bilgilerinizden türetilebilir, ancak kimliğinizi hiçbir şekilde açıklamaz. Örneğin, web sitemizin belirli bir özelliğine erişen web sitemizdeki kullanıcıların yüzdesini hesaplamak için Kullanım ve Cihaz Verilerinizi toplayabiliriz. Toplu Veriler sadece kendi iş amaçlarımız doğrultusunda kullanılır.

Hassas Kişisel Bilgiler

Hassas kişisel verileri istememekle birlikte, web sitemizin, örneğin, bir yorum gönderdiğinizde, ek bilgiler gönderebileceğiniz bölümleri bulunmaktadır. Bu serbest metin bölümüne bilgi gönderirseniz, yalnızca vermek konusunda rahatsızlık duymadığınız bilgileri gönderin ve bunun bir hassas bilgi olabileceğini daima aklınızda bulundurun. Web sitemiz için yorum veya geri bildirim gönderirseniz, bu bilgilerin web sitemizin diğer kullanıcılarına görünür olacağını lütfen unutmayın.

Çocuklar ve Kişisel Bilgiler

Bu web sitesi çocuklar tarafından kullanılmak üzere tasarlanmamıştır ve çocuklar hakkında bilerek bilgi toplamaz. 15 yaşından küçük çocuklar hakkında herhangi bir bilgi sakladığımızın farkına varırsak, uygunsa bilgilerin silinmesi de dahil olmak üzere veri koruma mevzuatına uymak için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Sizin onayınız olmadan, çocuğunuzun (15 yaşından küçük) kişisel bilgilerini bize vermiş olduğunuzu fark ederseniz uygun işlemi yapabilmemiz için lütfen contact.tc@michelin.com adresine e-posta göndererek bize bildirin.

  1. Pazarlama İletişimleri

Pazarlama iletişimlerini veya bültenleri bizden yalnızca kendi isteğiniz üzerine alırsınız.

Bu bağlamda, bize verdiğiniz bilgileri, genellikle de sadece adınızı ve e-posta adresinizi kullanacağız.

Her durumda, aşağıdaki yollarla, istediğiniz zaman abonelikten çıkabilir veya bizden doğrudan pazarlama içerikleri almaya son verebilirsiniz:

  1. size gönderdiğimiz her bir pazarlama iletişiminin altındaki abonelikten çıkma seçeneğine tıklayarak; veya

  2. bu bildirimde belirtilen iletişim bilgilerinden herhangi birini kullanmak suretiyle e-posta veya mektupla bize ulaşarak.

Genel olarak, siz abonelikten çıkmayı tercih edene kadar size pazarlama iletişimleri göndermeye devam edeceğiz. Bununla birlikte, sizden bir süredir haber almamışsak veya e-postalarınızı 3 yıllık bir süre içinde açmamış olduğunuzu fark edersek, bilgilerinizi veri tabanımızdan kaldıracağız. İstediğiniz zaman yeniden üye olabilirsiniz.

Çeşitli zamanlarda size, ilginizi çekebilecek ürünler veya hizmetler hakkında çevrimiçi öneri ve tavsiyelerde bulunmak üzere Kullanım ve Cihaz Verilerinizi de kullanabiliriz. Bu, ürün ve hizmetlerimizin geliştirilmesinde ve işimizi büyütmede işimizin meşru menfaati için gereklidir.

  1. Sizin hakkınızda diğer yerlerden aldığımız bilgiler

Size hizmetlerimizi sunmamızı sağlamak için, aşağıdakiler dahil olmak üzere diğer kaynaklardan kişisel bilgilerinizi alabiliriz:

  • İşlettiğimiz diğer web sitelerini veya sağladığımız diğer ürünleri ve/veya hizmetleri kullanıyorsanız, sizin hakkınızda bilgi alabiliriz. Ayrıca, üçüncü taraflarla da yakından çalışmaktayız (örneğin, iş ortakları, teknik, ödeme hizmetlerinde alt kuruluşlar, analiz hizmeti sağlayıcıları, arama bilgileri sağlayıcıları ve güvenilirlik referansı ajansları dahil olmak üzere) ve onlardan sizin hakkınızda bilgi alabiliriz. Bu tür işlemenin hukuki dayanağı, meşru menfaatlerimizdir, diğer bir deyişle, web sitemiz, ürünlerimiz ve hizmetlerimizin izlenmesi ve iyileştirilmesi.

  • Web sunucularımızın günlüklerinden alınan bilgiler, örneğin, IP adresi, işletim sistemi ve tarayıcı türü gibi bilgisayarınız hakkındaki bilgiler. Ayrıca, örneğin, e-posta iletişimlerini açtığınızda, web sitemizde yaptığınız aramalar ve size gönderdiğimiz iletişimle etkileşiminiz hakkında bilgi toplayabiliriz. (“Kullanım ve Cihaz Verileri”). Bu bilgiler, tarafımızca, sistem yönetimi ve insanların web sitemizi ve dijital platformlarımızı nasıl kullandığını analiz etmek için kullanılmaktadır.  Ayrıca çevrimiçi faaliyetleriniz için en iyi çevrimiçi altyapıyı sunmamıza yardımcı olmaktadır. Bu tür işlemenin hukuki dayanağı, web sitemiz, ürünlerimiz ve hizmetlerimizin izlenmesi ve iyileştirilmesi gibi meşru menfaatlerimizdir.

  • Yukarıda belirtildiği gibi, web sitemizi, dijital ürünlerimizi ve hizmetlerimizi nasıl kullandığınızla ilgili olarak çerezleri veya cihazınızda bulundurulan diğer benzer teknolojileri kullanarak bilgi toplamaktayız. Çerezler bilgisayarınızın sabit sürücüsüne aktarılan bilgileri içerir. Web sitemizi iyileştirmemize ve size daha iyi ve daha kişiselleştirilmiş hizmetler sunmamıza yardımcı olurlar. Çerez Politikamızı buradan okuyabilirsiniz: https://www.michelin.com.tr/cerez-politikasi

  • Web sitemiz, deneyimlerinizi paylaşmanızı ve Facebook ile Twitter gibi üçüncü taraf sosyal ağlar üzerinden bizimle bağlantı kurmanızı sağlayabilir. Beğeniler, paylaşımlar ve tweet'ler ile sosyal ağ sitelerinde bulunan içerikler dahil olmak üzere bu bilgileri sosyal medya sitelerinden toplayabiliriz. Sosyal medya ağlarında verdiğiniz bilgilerin gizliliğini kontrol etmemekteyiz. Bu sosyal medya ağlarının hizmetlerini kullandığınızda onların gizlilik politikaları geçerli olacaktır.


  1. Kişisel bilgilerinizi nerede saklıyoruz?

Bize verdiğiniz her bilgi EEA bünyesindeki güvenli sunucularda saklanmaktadır.

Kişisel bilgilerinizi güvende tutmayı taahhüt etmekteyiz, bununla birlikte internet üzerinden bilgi aktarımı tamamen güvenli değildir. Hizmet sağlayıcılarımızla birlikte kişisel bilgilerinizi korumak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız, bununla birlikte verdiğiniz bilgiler yalnızca sizin sorumluluğunuzdadır.

  1. Kişisel bilgilerinizin paylaşılması

Kişisel bilgilerinizi yalnızca sorumluluklarını yerine getirmek için bu bilgileri bilmesi gereken kişilerle paylaşmaktayız. Kişisel bilgilerinizi aşağıda belirtilen taraflarla paylaşabiliriz:

  • Michelin Grubu içinde - kişisel bilgilerinizi, bu politikada belirtilen ilk işlemlerle aynı amaçlar doğrultusunda gerekli olduğu ölçüde, grubumuzun herhangi bir üyesine, dolayısıyla bağlı şirketlerimize, nihai holding şirketimize ve bağlı ortaklıklarına açıklayabiliriz.


  • Hizmet Sağlayıcılar - Michelin, kişisel bilgilerinizi, Michelin’in talebinizi işleme koymak veya size hizmetlerini sunmak için kullanabileceği seçilmiş hizmet sağlayıcılar ile paylaşabilir. Bu hizmet sağlayıcılar, bizim adımıza veri işlemcisi olarak hareket eder ve barındırma ve e-posta hizmetleri ile derecelendirme ve yorumları yönetme gibi BT ve sistem yönetimi hizmetleri sağlar.


Bu hizmet sağlayıcılar, yasalarca, aldıkları kişisel bilgileri gizli ve güvenli tutmakla ve kişisel bilgilerinizi sadece bizim talimatlarımıza dayalı olarak kullanmakla yükümlüdür.

Kişisel bilgilerinizi üçüncü taraflarla da paylaşabiliriz:

  1. Yasal sebeplerden dolayı

Yasal bir sorumluluğu yerine getirmek, koşul ve şartlarımızı ya da diğer sözleşmelerimizi yürürlüğe sokmak ya da uygulamak için; ya da Michelin grubunun, müşterilerimizin ya da başkalarının haklarını, mülkiyetini ya da güvenliğini güvence altına almak için kişisel bilgilerinizi paylaşma yükümlülüğü altına girmemiz gerekiyorsa. Bu bağlamda kişisel bilgilerinizi gizlilik sorumluluğu kapsamında olan profesyonel danışmanlarımıza açıklayabiliriz.

  1. Onay vermeniz koşuluyla

Üçüncü taraflar, çerezler veya benzer teknolojiler aracılığıyla, örneğin kişiselleştirilmiş reklamlar sağlamak veya profil oluşturmak için web sitelerimiz, ürünlerimiz veya hizmetlerimiz üzerinden sizinle ilgili bilgileri toplayabilir. Bu çerezler, Çerez Politikamız uyarınca sizin tarafınızdan kabul edilecektir. Çerez Politikamızı buradan okuyabilirsiniz: https://www.michelin.com.tr/cerez-politikasi .

  1. Kişisel Verilerin Uluslararası Aktarımları

Michelin, faaliyet gösterdiği çeşitli ülkelerde veri tabanları bulunan uluslararası bir gruptur. Michelin, kişisel verilerinizi grup içindeki bir veri tabanına veya kendi ülkenizin dışındaki harici iş ortaklarına aktarabilir.

Veri koruma seviyeleri dünya çapında değişiklik gösterdiğinden, bu şirketler Michelin ile aynı veya benzer düzeyde kişisel veri koruması sunmadıkça kişisel verilerinizi Avrupa Birliği dışındaki Michelin grup şirketlerine veya üçüncü taraf şirketlere iletmemekteyiz.

Michelin içinde yapılan aktarımlar için şirketimiz, Avrupa Birliği veya Avrupa Ekonomik Alanı’ndan kişisel verilerin aktarımlarını yöneten dahili kurallar benimsemiştir. BCR’lerin üzerine tıklayarak bu kurallar hakkındaki ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Grubun dışına veri aktarımları, alt yüklenicinin BCR'si veya AB dışında kurulmuş olan tedarikçilerin kendi ülkenizdekine benzer bir koruma düzeyini temin etmesine yönelik olarak Avrupa Komisyonu’nun hükümlerini içeren sözleşmeler tarafından yönetilir.

  1. Kişisel bilgileri ne kadar süreyle saklayacağız?

Kural olarak, kişisel bilgilerinizi, yasal, muhasebe veya raporlama gerekliliklerini yerine getirme amaçları dahil olmak üzere, bilgileri aldığımız amaçları yerine getirmek için gerekli olandan daha uzun bir süre boyunca hiçbir amaç için saklamayacağız. Daha özel saklama süreleri için lütfen yukarıdaki 5. bölüme bakın.

Kişisel veriler için uygun saklama süresini belirlemek üzere göz önünde bulundurduğumuz unsurlar arasında kişisel verilerin miktarı, niteliği ve hassasiyeti, kişisel verilerinizin yetkisiz kullanımından veya ifşa edilmesinden kaynaklanan olası zarar riski, kişisel verilerinizi nasıl işlediğimiz ve bu amaçlara başka yollarla ulaşıp ulaşamayacağımız ve yürürlükteki yasal gereklilikler bulunmaktadır.

Bazı durumlarda verilerinizi silmemizi isteyebilirsiniz: daha fazla bilgi için aşağıdan verilerinizin silinmesi hakkınıza bakabilirsiniz.

Bazı durumlarda, araştırmaya yönelik veya istatistiksel amaçlar doğrultusunda kişisel verilerinizi anonim hale getirebiliriz (artık sizinle ilişkilendirilemeyeceği şekilde); böyle bir durumda, size başka bir bildirimde bulunmadan bu bilgiyi süresiz olarak kullanabiliriz.

  1. Veri koruma mevzuatı kapsamındaki haklarınız

Veri koruma mevzuatı, bilgilerinizin işlenmesi konusunda size belirli haklar sunmaktadır. Bu haklar aşağıdaki gibidir:

  1. Bilgilendirilme hakkı

  2. Bilgilerinize erişim hakkı

  3. İşlemenin amacını ve verilerinizin bunlara uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı öğrenme hakkı

  4. Verilerinizin Türkiye’de ya da dışında iletildiği üçüncü taraflar hakkında bilgi edinme hakkı

  5. (f) ve (g) maddelerindeki hakların kullanılması konusunda üçüncü tarafların bilgilendirilmesi talebinde bulunma hakkı

  6. Bilgilerinizi düzeltme hakkı

  7. Bilgilerinizi silme ve imha etme hakkı

  8. İşlemeyi kısıtlama hakkı

  9. Bilgi aktarma hakkı

  10. İşlemeye karşı çıkma hakkı

  11. Vefatınızdan sonrası için talimat verme hakkı

  12. Verilerin yasa dışı işlenmesinden doğan zararların tazmin edilmesi için talepte bulunma hakkı

  13. Haklarınız ile ilgili daha fazla bilgi için


  1. Bilgilendirilme hakkı

Kim olduğumuz, kişisel bilgilerinizi nasıl kullandığımız ve kişisel bilgilerinize ilişkin haklarınız da dahil olmak üzere kişisel bilgilerinizi nasıl topladığımız ve işlediğimiz konusunda bilgi edinme hakkına sahipsiniz. Bu gizlilik bildiriminde ihtiyacınız olan tüm bilgileri bir araya getirdik.

  1. Bilgilerinize erişim hakkı

Sizin hakkınızda sahip olduğumuz kişisel bilgilere erişim hakkına sahipsiniz. Bilgilerinizin işlenip işlenmediğini onaylayabilir ve kişisel bilgilerinize erişebilmenizi sağlayabiliriz.

  1. İşlemenin amacını ve verilerinizin bunlara uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı öğrenme hakkı

İşlemenin amacını ve verilerinizin bunlara uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı öğrenme hakkına sahipsiniz.


  1. Verilerinizin Türkiye’de ya da dışında iletildiği üçüncü taraflar hakkında bilgi edinme hakkı

Verilerinizin aktarıldığı üçüncü taraflar hakkında bilgi edinme hakkına sahipsiniz. Onaylayıp ilgili bilgileri size bildireceğiz.


  1. (f) ve (g) maddelerindeki hakların kullanılması konusunda üçüncü tarafların bilgilendirilmesi talebinde bulunma hakkı.

Tarafımızca verilerinizin aktarıldığı üçüncü tarafların bilgilerinizi düzeltmesini veya bilgilerinizi silmesini bizden talep etme hakkına sahipsiniz.


  1. Bilgilerinizi düzeltme hakkı

Kişisel bilgileriniz yanlış veya eksik ise bu bilgilerin düzeltilmesi ve güncellenmesi hakkına sahipsiniz. Bilgilerinizi herhangi bir üçüncü tarafa açıklamış olmamız halinde, mümkün durumlarda, bize verdiğiniz güncel bilgileri kendilerine bildireceğiz. Bu Gizlilik Politikasındaki iletişim yöntemlerinden herhangi birini kullanarak bizimle iletişime geçerek sizinle ilgili olarak sakladığımız kişisel bilgileri güncelleyebilirsiniz.

  1. Bilgilerinizi silme hakkı

Kişisel bilgilerinizin işlenmeye devam etmesi için herhangi bir neden olmadığı durumlarda, kişisel bilgilerinizin silinmesini veya kaldırılmasını isteme hakkına sahipsiniz. Unutulma hakkını talep edebileceğiniz durumlar, asıl toplandığı ya da işlendiği amaçlarla ilgili olarak bilgilerin artık gerekli olmadığı ve işlenmesine yönelik verdiğiniz izni geri çektiğiniz koşulları içerir.

Unutulma hakkının geçerli olmadığı bazı sınırlı durumlar vardır; bu konuda bilgi almak isterseniz sormanız yeterlidir.

  1. İşlemeyi kısıtlama hakkı

Ayrıca kişisel bilgilerinizin işlenmesini “engelleme” veya baskılama hakkına da sahipsiniz. Kişisel bilgilerinizi baskılamamızı isterseniz, bilgilerinizi daha fazla işlemeyeceğiz.

  1. Bilgi aktarma hakkı

Kişisel bilgilerinizi başka bir hizmet sağlayıcıya taşımak veya aktarmak ya da bilgilerinizi kendi amaçlarınız doğrultusunda kopyalamak isterseniz, bilgilerinizin başka bir kişiye aktarılmasını isteme hakkınız vardır.

  1. Karşı çıkma hakkı

Kişisel bilgilerinizi pazarlama amaçlı kullanmamamızı isteme hakkınız vardır. Bilgilerinizi bu amaçla kullanmak istediğimizde ya da bilgilerinizi herhangi bir üçüncü tarafla bu amaçla paylaşmak istediğimizde (verilerinizi almadan önce) çoğunlukla sizi bilgilendireceğiz. Bu tarz kullanımları engellemek için, bilgilerinizi almak için kullandığımız formların üzerindeki belirli kutucukları işaretleyerek hakkınızı kullanabilirsiniz.

Bu hakkınızı bizimle contact.tc@michelin.com adresinden iletişime geçerek de kullanabilirsiniz.

  1. Kişisel bilgilerinizin vefatınızdan sonraki sonucunu belirleme hakkı

Vefatınızdan sonra kişisel bilgilerinizle ne yapmamızı istediğiniz konusunda bize talimat verme hakkına sahipsiniz. Talimatınızı kaydedeceğiz ve böyle bir olayın gerçekleştiğini haber almamız halinde, talimatlarınıza uyacağız.

  1. Verilerin yasa dışı işlenmesinden doğan zararların tazmin edilmesi için talepte bulunma hakkı


  1. Haklarınız ile ilgili daha fazla bilgi için

www.cnil.fr adresinde CNIL’den veri koruma haklarınız ile ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz.


  1. Memnun değilseniz ne yapabilirsiniz?

Gizliliğinizi korumakta ve saygı duymaktayız. Bununla birlikte, bilgilerinizi alma veya işleme şeklimizden memnun değilseniz veya yalnızca haklarınızla ilgili daha fazla bilgi istiyorsanız, bizimle aşağıdaki şekillerde iletişime geçebilirsiniz:

Olası sorunlarınızı çözümlemek için sizinle birlikte çalışacağız ve sizin tarafınızdan sorulan soruları en kısa sürede yanıtlamayı hedeflemekteyiz.

Ayrıca CNIL’ye bir şikayette bulunabilirsiniz. Daha fazla bilgiyi www.cnil.fr adresinde bulabilirsiniz.

  1. Veri Güvenliği Hakkında

Michelin, kişisel verilerinizin gizliliğini, güvenliğini ve bütünlüğünü korumak için tedbirler almıştır. Kişisel verilere erişim, bu bilgileri bilmesi gereken ve gizlilik kurallarına uymak için eğitilmiş olan çalışanlar ve hizmet sağlayıcılar ile sınırlıdır.

Michelin’in ticari sitelerinde, bankacılık bilgileri, etkin, yasal güvenli ödeme süreçleri amacıyla toplanacaktır. Bu önlemler, gizli verilerin alınması veya aktarımı sırasında SSL şifrelemesinden (verilerin başkaları tarafından okunamamasına yöneliktir) oluşabilir. Söz konusu bilgiler sadece çevrimiçi ödeme amaçları doğrultusunda kullanılacak ve saklanmayacaktır.

Michelin, kişisel verilerinizin değiştirilmemesini, hasar görmemesini veya bilgilerinize yetkisiz üçüncü taraflarca erişilmemesini garanti eder.

  1. Gizlilik Politikamızda Yapılan Değişiklikler

Politikamızı çeşitli zamanlarda değiştirebiliriz. Bu politikada gelecekte yapacağımız değişiklikler bu sayfada yayınlanacaktır. Bizde çevrimiçi hesabınız varsa, herhangi bir değişiklikle ilgili olarak, e-posta yoluyla veya hesabınıza bir sonraki girişinizde sizi bilgilendireceğiz.

Tarih: Haziran 2018